Один для виїзду, один «домашній»

Один для виїзду, один «домашній»

Бланк оновленого закордонного паспорта матиме вигляд зшитої нитками обрізаної книжечки розміром 88х125 мм, що містить безконтактний електронний носій і складається з обкладинки, 32 паперових сторінок та сторінки даних, виготовленої з багатошарового полімерного матеріалу і зшитої між лівим форзацем і першою паперовою сторінкою паспорта.

Суворий світ маглів

Суворий світ маглів

Півроку тому світ побачила перша, після епохи Гаррі Поттера, «доросла» книга англійської письменниці Джоан Роулінг під назвою «Несподівана вакансія». У США та Англії «дорослий» роман Роулінг відразу став бестселером — 120 тисяч примірників розійшлися миттєво. У березні черга дійшла і до нашого читача: видавництво «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА» випустило книгу в українському перекладі. І хоч російськомовна адаптація «Несподіваних вакансій» уже кілька тижнів красується на полицях столичних книгарень, видавці кажуть, що на їхню україномовну версію багато хто чекає. Це справді так — знаменитий переклад Гаррі Поттера від «А–БА–БА–ГА–ЛА–МА–ГА» називають значно кращим за російськомовну версію, і все завдяки неповторним мовним характеристикам, якими наділив героїв Роулінг український перекладач Віктор Морозов. Свою співпрацю з Роулінг, хоч і дистанційно, Морозов продовжив — саме він переклав «Несподівані вакансії».

Відрекомендуйся, хто їде

Відрекомендуйся, хто їде

Старі квитки — нова схема: з шостого квітня сісти в залізничний вагон будь–якого виду та напрямку без пред’явлення документа, що посвідчує особу, стане неможливо. Щоб оформити проїзнi документи на поїздку залiзницею, треба буде вказати прізвище та ім’я пасажира. Як наголошують в «Укрзалiзницi», цi данi вносяться «зі слів особи, яка купує квитки. А от уже при посадцi в поїзд слiд пред’явити будь–який документ на посвідчення особи. «Додамо, що під час оформлення проїзних документів iз використанням мобільного зв’язку, інтернету, спеціалізованих автоматів самообслуговування прізвище та ім’я особи, що буде здійснювати поїздку, зазначає особа, яка здійснює оформлення та оплату проїзного документа», — розповіли «УМ» у прес–центрі «Укрзалізниці».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики