ХРОНІКА

26.02.2013

Фристайл

На заключному етапі Кубка світу з лижної акробатики, який вперше в історії проходив в Україні — в Буковелі, українська фристайлістка Надія Діденко виграла «срібло». Представниця Івано–Франківська, здобувши свою першу нагороду КС, «розмочила» цьогорічний медальний рахунок українських фристайлістів. Кращим із наших чоловіків у Буковелі став Олександр Абраменко, який фінішував на сьомому місці.

Підсумковий залік КС: Жінки. 1. Сюй Сентао (Китай) — 560... 7. Діденко — 264... 13. Полюк — 131... 14. Новосад — 124... 20. Мохнатська — 97... 30. Жуковська (всі — Україна) — 20.

Чоловіки. Цзунян (Китай) — 414... 11. Абраменко — 172... 27. Пуздерко — 40... 33. Лисянський — 27... 39. Дудич (усі — Україна) — 11...

Сучасне п’ятиборство

Після невдалого виступу на Олімпіаді в Лондоні одна зі світових лідерок сучасного п’ятиборства — луганчанка Вікторія Терещук — переможно виступила на першому етапі КС, що відбувся в американському Палм–Спрінгз. Завдяки стрімкому бігу та влучній стрільбі в останньому виді (комбайні) бронзова призерка Пекіна–2008 відіграла у проміжного лідера змагань, китанки Чжан Сяонань, 24 секунди.

У змаганні дуетів Терещук і Павло Тимощенко взяли «бронзу», поступившись угорцям та ірландцям.

Фехтування

Ольга Харлан здобула «срібло» етапу Кубка світу в Бельгії. У фіналі наша прима поступилася давній суперниці Меріел Загуніс зі США — 13:15.

Легка атлетика

В Ялті відбувся чемпіонат України з метання, який став відбірковим до складу національної збірної на зимовий чемпіонат Європи. У списі перші місця посіли Віра Ребрик та Олександр Ничипорчук, у диску — Олексій та Наталія Семенови, у молоті — Євген Виноградов та Ірина Новожилова. Сьогодні керівництво ФЛАУ назве остаточний склад на ЧЄ.

Стрибки у воду

На другому етапі Гран–прі зі стрибків у воду в Ростоку (ФРН) українці здобули чотири медалі, і всі — «бронзові». Юлія Прокопчук після «золота» в Мадриді до своєї колекції нагород додала третє місце у стрибках із 10–метрової вишки. Такого ж ґатунку медаль у трамплініста Іллі Кваші та дуетів Олександр Горшковозов — Олег Колодій і Вікторія Кесар — Ганна Письменська у синхронних стрибках із триметрового трампліна.

Молоді

У Брашові (Румунія) завершилися змагання із зимових видів ХІ Європейського юнацького олімпійського фестивалю. У командному заліку Україна з трьома медалями посіла 10–те місце серед 45 учасників. «Золото» — в активі змішаної четвірки біатлоністів, «срібло» — у фігуриста Ярослава Паніота, «бронза» — в біатлоністки Анастасії Меркушиної.

Бокс

Матч чемпіонату WSB у Сполучених Штатах між «Американськими нокаутами» та «Українськими отаманами» перенесено через те, що наші боксери запізно отримали візи США.