Потрійний спринт

26.02.2013

Після солідного медального ужинку чемпіонату світу представники вітчизняного біатлону завойовують медалі вже на першості Європи — після трьох гонок в активі української збірної три нагороди.

Як уже повідомляла «УМ», медальний почин на ЧЄ, який приймає болгарське місто Банско, для України зробив Сергій Семенов. Представник Чернігівщини виграв індивідуальну гонку. Другу нагороду в «синьо–жовту» скарбничку поклала Юлія Джима, здобувши «срібло» в спринті. Шкода, але від найвищої сходинки п’єдесталу нашу співвітчизницю відділили всього півсекунди. Саме стільки 22–річна киянка програла росіянці Ірині Старих. До слова, на стрільбищі обидві біатлоністки промахів не припустилися. Саме відмінна стрільба дозволила росіянці та українці випередити бронзову призерку чемпіонату світу в мас–старті, представницю Польщі Моніку Хойніш, котра, намотавши одне штрафне коло, в підсумку, програла лідируючому дуету лише 5,6 секунд.

Водночас визначення переможця чоловічого спринту розтягнулося на три дні. Через сильний туман організатори двічі переносили гонку, яка попередньо мала відбутися минулої суботи. Кожного разу головний суддя змагань на старті вмикав «зелене світло», проте непроглядне «молоко» на стрільбищі змушувало його, як у «Формулі–1», посеред перегонів вивішувати червоний прапор.

Зрештою, третя спроба виявилася доволі вдалою для наших спортсменів. Реноме українського біатлону підтримав Артем Прима, який із одним промахом фінішував третім.