Молодi хоч на Мiнськ подивилися

26.02.2013

«Нова Олімпіада починається в Мінську» — під таким гаслом минулого тижня пройшов чемпіонат світу з велотреку, який, власне, дав старт чотирирічному циклу підготовки до Ігор в Ріо–де–Жанейро.

Попри зміну поколінь, яка після Лондонської олімпіади відбулася практично в кожній збірній, у тому числі й українській, лідерами на треку залишилися британські гонщики. «Велогвардія» Її Величності в Мінську, виборовши п’ять золотих, дві срібні та дві бронзові нагороди, стала переможцем загального заліку. Слідом за велосипедистами Великої Британії в медальному рейтингу розташувалися німецькі та австралійські спортсмени. Загалом, нагороди «мундіалю» здобули спортсмени із 21 країни світу.

Українським велогонщикам зайняти призові місця не вдалося. Вочевидь нинішнім лідерам оновленої збірної ще далеко до результатів своїх попередників.

Без Лесі Калитовської та Любові Шуліки наші дівчата виглядали непереконливо. У чотирьох із семи дисциплін, де змагалися українки, вони фінішували останніми. Так, невдало вони виступили в індивідуальному та командному спринті, командній гонці переслідування та перегонах «на очки».

Водночас Ганна Нагірна з Миколаєва в індивідуальній гонці переслідування стала сьомою. Варто також відзначити й десяте місце Тетяни Климченко в скретчі.

У чоловічій збірній України на найвищу — п’яту — сходинку підсумкового протоколу піднялися Роман Луцишин та Михайло Родіонов, які змагалися в медісоні. Натомість у командних дисциплінах, де українці раніше посідали передові позиції, в Мінську «синьо–жовті» пасли задніх. Спринт та гонку переслідування українці завершили чотирнадцятими.