У «регіонала» відбирають завод

31.01.2013

Людина від влади — депутат обласної ради від Партії регіонів, а донедавна очільник Новомосковської райдержадміністрації Олег Миронов — на прес–конференції у дніпропетровській інформагенції «Дніпро–Міст» постав в іпостасі генерального директора товариства з обмеженою відповідальністю «Новомосковський хлібозавод №11». Але суті така обставина особливо не змінювала. Адже людина, яка на Дніпропетровщині сприймається таким собі яскравим уособленням нинішньої «регіональної» влади, привселюдно заявляє, що рейдери захоплюють підприємство, в яке Миронов вклав усю свою душу.

— Моя родина володіє ТОВ «Новомосковський хлібозавод № 11» iз 2007 року, коли підприємство було введено в експлуатацію, — розповів Олег Миронов. — Моїй дружині, депутату дніпропетровської міськради Ларисі Мироновій, належить 80% статутного капіталу, ще 20% — моєму компаньйону. Я будував завод з нуля, закуповував і встановлював найсучасніше обладнання. Хлібокомбінат є одним iз найпотужніших в Україні. Відпускна спроможність підприємства — 42 тонни продукції за добу. Йдеться про понад 60 найменувань хлібобулочної продукції, які постачаються до Дніпропетровської та ще п’яти прикордонних із нею областей. 25 грудня 2012 року підприємство захопили і вже місяць утримують невідомі.

За повідомленням Олега Миронова, все почалося з того, що у листопаді–грудні 2012 року на підприємство стали надходити масові позови з приводу того, що хлібозавод не розраховується з постачальниками, а також не виплачує заробітну плату своїм працівникам. Згодом з’ясувалося, звідки тут ноги ростуть. Як виявив Миронов, виконуючий обов’язки директора підприємства створив схему, за якою за липовими векселями, виданими одним iз дніпропетровських банків, із заводу почали «вимиватися» активи. Наразі випуск продукції підприємство зменшило вдвічі, зарплата не виплачується, а засновник ТОВ разом iз його гендиректором не можуть потрапити на завод.

Така ось дивина, бо якщо вже в самих «регіоналів» ось так запросто підприємства відбирають, то що вже говорити про інших? Щоправда, у цієї палиці є й другий кінець. Рiч у тiм, що «регіонал» Миронов, як не крути, є людиною не з донецько–криворізької когорти партії влади, яка нині править балом на Дніпропетровщині. Отож є підстави передбачати, що ці хлопці, розібравшись iз «чужими», вже зазіхають і на «своїх», точніше, не зовсім «своїх»...