Буш з орденом королеви

04.01.2013
Буш з орденом королеви

Кейт Буш у молодості.

Напередодні Нового року уряд Великої Британії традиційно оприлюднив перелік визначних особистостей, яких нагороджено особливою державною відзнакою — орденом Британської імперії. Серед новітніх кавалерів цієї найпрестижнішої в Об’єднаному Королівстві нагороди — відомий дизайнер Стелла Маккартні, дочка екс–«бітла» Пола Маккартні. Саме вона розробила форму для збірної Британії на Олімпійських та Паралімпійських іграх, щовідбулися минулого літа в Лондоні.

Звання офіцера ордена Британської імперії отримав і шотландський актор Еван Макгрегор. 41–річну зірку «Зоряних воєн» нагородили не лише за внесок у розвиток драматичного мистецтва Великої Британії, а й за благодійну діяльність.

Та чи не найбільше здивувалася, побачивши своє ім’я у переліку нагороджених, співачка Кейт Буш, стиль якої вважають сумішшю поп–музики і прогресивного року. «Це був один із найбільших сюрпризів у моєму житті», — зізналася 54–річна виконавиця. Хоча насправді вона вже давно заслужила цю нагороду, адже впродовж останніх 30 років залишається однією з найуспішніших британських зірок у світі.