На «державному» рівні...

На «державному» рівні...

Позавчора в будинку облпрофради зібралося близько 200 полтавців, щоб ушанувати пам’ять видатного борця за волю України, багаторічного політв’язня, дисидента–«шістдесятника» і, власне, одного з творців нашої незалежної держави В’ячеслава Чорновола. Прикметно, що до організації згаданого вечора пам’яті найвідомішого провідника Народного руху України нинішні очільники обласного осередку НРУ не мали жодного відношення. Вони ж бо «світяться» зараз тільки перед виборами, коли настає час безсоромного використання легендарного рухівського бренду. Тож і влаштовували захід під егідою обласної «Просвіти» за фінансової підтримки «Фронту змін», і були його учасниками переважно «старі», справжні рухівці.

Статус на руїнах

Статус на руїнах

Усі вихідні вхід на територію об’єкта блокував старий автомобіль ГАЗ. З’ясувалося, що машина належить народному депутату Олександру Бригинцю. Сам він пояснює, що тільки в такий спосіб вдалося нехай тимчасово, але зупинити забудовників Гостинного двору. «Вантажівку як майно народного депутата охороняє міліція і захисники Гостинного двору, — написав пан Бригинець на своїй сторінці у Facebook. — Я згадав, як рейдери, що захопили книгарню «Сяйво», півроку блокували доступ до приміщення двома величезними КрАЗами, і міліція нічого не могла з ними зробити, оскільки автівки були орендовані народним депутатом». Але вже в неділю вранці невідомі особи здійснили напад на автомобіль. «В автомобілі зламали дверцята і спробували завести двигун, — розповів «УМ» пан Бригинець. — Сам факт злочину насторожує. Таке враження, що той невідомий забудовник зовсім втратив відчуття реальності. Дуже хочеться нарешті дізнатися його ім’я». За словами Бригинця, після невдалих спроб зрушити автомобіль iз місця невідомі таки підчепили вантажівку КамАЗом і відсунули авто, розблокувавши вхід. «Немає сумніву, це були найняті забудовниками Гостинного двору люди, але в цьому розбереться міліція та прокуратура, до яких я звернувся», — додає депутат.

Христос уже народився

Христос уже народився

Переважна частина християн світу саме сьогодні вітає народження Богодитини — Ісуса Христа. З цієї нагоди в римо–католицьких храмах України сьогодні відбудеться урочиста Різдвяна меса. Через це більшість консульств та офіційних представництв католицьких держав в Україні сьогодні не працюватимуть.

Жереб родини Сургай

Жереб родини Сургай

Стан здоров’я Христинки Сургай і надалі залишається стабільно тяжким. Про це повідомила заступник міського голови Світлана Горбунова–Рубан, яка особисто відвідала дівчинку в лікарні швидкої невідкладної допомоги. Медики кажуть, що лише на відновлення роботи пошкоджених органів потрібно не менше місяця, а далі дитині доведеться пережити не одну пластичну операцію — у неї обгоріли голова, руки і верхня частина тулуба.

Сто доларів за гада

Сто доларів за гада

У Черкаському зоопарку одна гадська мама, яку в науці величають африканською шумливою змією, заселила своїми новонародженими немовлятами трохи не весь тераріум. Унікальність у тому, що така багатодітність у природі трапляється вкрай рідко. Черкаська «мати–героїня» народила більше семи десятків хвостатих малюкiв, хоча зазвичай ці змії приводять на світ за раз удвічі меншу кількість дитинчат.

Рух по вулиці Чорновола

Рух по вулиці Чорновола

Учора в селі Вільховець Звенигородського району, незважаючи на великий мороз, зібралося чимало гостей не лише з Черкащини, а й iз далеких Тернопільщини та Івано–Франківщини. У рідне село В’ячеслава Чорновола люди приїхали, аби вшанувати пам’ять українського патріота у день його 75–річчя.

І все потекло…

І все потекло…

Після вчорашніх 15–градусних морозів в Україну йде різке потепління. Середня температура повітря становитиме близько 6–4 градусів морозу вночі та +3–+5 удень. Відсьогодні потеплішає практично на всій території України, крім східних областей та півночі Сумщини, але теплі маси повітря дійдуть на схід уже завтра.

Всі статті рубрики