Повернення маркізи ангелів

30.11.2012
Повернення маркізи ангелів

Майже 50 років минуло після першої екранізації художньої епопеї Анн і Сержа Голон про красуню Анжеліку, а повторити досвід режисера Бернара Бордері, незважаючи на епідемію рімейків, досі не наважувався ніхто. Але, схоже, цей момент таки настав: французький кінематограф знову взявся за пригоди «маркізи ангелів». Новою Анжелікою, яку в оригінальному фільмі блискуче втілила Мішель Мерсьє, стане 23–річна актриса Нора Арнезедер. У її доробку вже є такі помітні проекти, як «Париж, Париж!» Крістофа Барратьє та «Код доступу «Кейптаун», де партнерами актриси були Раян Рейнолдс і Дензел Вашингтон. Попри це, шанувальники класичної кінотрилогії про Анжеліку обурені: на їхню думку, Арнезедер «і близько не стояла» до легендарної Мерсьє. А Жерар Ланвен, який у новій екранізації зіграє Жоффрея де Пейрака, «просто дідуган» порівняно з Робером Оссейном.

Заради справедливості варто відзначити, що сама Анн Голон була далеко не в захваті від вибору актриси для першої екранізації її творів. «Наша Анжеліка розумниця, інакше б не домоглася такого успіху. А Мішель — дурепа, в неї це навіть на обличчі написано!» — обурювалася романістка. Проте мільйони глядачів ось уже майже півсторіччя як вважають інакше…

До речі, під час зйомок в «Анжеліці» Мішель Мерсьє довелося поміняти безліч перук, адже насправді вона брюнетка. Норі пощастило більше — вона природна білявка, як і «золотокоса» Анжеліка в романах подружжя Голон.

Прем’єра оновленої «Маркізи ангелів» запланована на наступний рік. Постановкою стрічки займеться Аріель Зейтун.