Фокус із ФФУ Гудіні не вдався

27.11.2012
Фокус із ФФУ Гудіні не вдався

Гаррі Реднапп, який не очолить збірну України. Фото Рейтер.

«Буквально ще вчора я був на шляху в Україну. Але потім пролунав телефонний дзвінок із «Куїнз Парк рейнджерз», який змінив усе», — розповів 65–річний тренер Гаррі Реднапп сайту Sky Sports у суботу.

«Це була б дуже цікава робота, — сказав Реднапп, коментуючи переговори з ФФУ щодо того, аби очолити збірну України. — Я ніколи в житті не тренував за кордоном. Я дійсно був готовий до цього. Але виник варіант із «КПР».

Нагадаємо, українська Федерація, за даними газети «Сан», пропонувала Реднаппу контракт на 6 млн. фунтів, тобто 9,6 млн. доларів на рік. Однак фахівець на прізвисько Гудіні не купився на такі величезні гроші й обрав безпросвітного аутсайдера англійської прем’єр–ліги.

Лондонський клуб, президентом якого є відомий менеджер «Формули–1» Флавіо Бріаторе, у 13 турах не виграв ще жодного матчу, набравши 4 очки й міцно осівши на останньому, двадцятому місці. У четвер «обручі» відправили у відставку валлійського спеціаліста Марка Х’юза й одразу «схопилися» за Реднаппа. Безробітний тренер, відомий за успішною роботою в «Тоттенхемі» у 2008—2012 роках, довго не думав і підписав із «КПР» контракт терміном на два з половиною роки.

У суботу Реднапп уже керував лондонцями в поєдинку з «Манчестер юнайтед» і прогнозовано програв. Попри це, пан Реднапп сподівається утримати «КПР» в англійській прем’єр–лізі.

А от хто після відмови британця очолить збірну України, що йде на дно, — велике питання. Водночас злі язики висувають версію, нібито варіант із Реднаппом ФФУ оприлюднила, заздалегідь знаючи про його нереальність, і це була тільки акція для «галочки». Мовляв, ви ж просили іноземного тренера, ми спробували, не вийшло, тримайте тепер те, що є, — Заварова...