«Поверніть Ромчика!»

09.11.2012
«Поверніть Ромчика!»

Роман Сасанчин iз суддями проекту. (з сайту 1plus1.ua.)

У неділю, 4 листопада, на телеканалі «1+1» вийшла у світ перша телепрограма, де юні співаки проходили сліпе прослуховування. Судді шоу Світлана Лобода, Тіна Кароль та Олег Скрипка не вибрали Ромчика, а коли повернулися і побачили його, були, м’яко кажучи, вражені. Суддів приголомшило те, що хлопчику лише 10 років, а у нього такий унікальний голос. Після шоу Світлана Лобода написала на своїй сторінці у «Фейсбуці», мовляв, дуже шкода, що вони прогавили такого талановитого хлопця. Тим часом на сайті телеканалу вже близько 700 повідомлень від телеглядачів із проханням повернути Ромчика на шоу.

Співає з п’яти років

Про Романа Сасанчина можна беззаперечно сказати, що талановита дитина — талановита в усьому. Окрім оперного голосу, він грає на чотирьох музичних інструментах — акордеоні, баяні, фортепіано і гітарі, малює і навіть в’яже. Хоча Роман живе у селі Садки, що на Тернопільщині, де немає музичної школи, у якій мiг би вдосконалювати унікальний голос, мама возить його двічі на тиждень до найближчого селища Товсте, де малий вчиться грати, а також за 40 кілометрів до райцентру Заліщики, де той займається вокалом.

«Коли знайома вчителька з Товстого вперше почула Ромчиків голос, то сказала: «Ви будете мати величезний гріх, якщо не віддасте його кудись вчитися!». Після цих слів записала сина до музичної школи, уже четвертий рік там займається, — розповідає мати Євдокія Петрівна».

Музичні здібності хлопця почали проявлятися ще з раннього дитинства. Ніхто у родині Сасанчинів не мав такого співочого таланту. «Коли мені було п’ять років, я брав бадилину кукурудзи з качаном, яку тато привозив iз поля і яка була мені за мікрофон, і співав посеред подвір’я, — розповідає Роман. — З українських виконавців найбільше люблю Володимира Гришка і Олександра Пономарьова. Люблю співати італійською. Моя викладачка вокалу дає мені спеціальні диски, щоб я слухав і вдосконалювався. Шкода, що мене не вибрали, я так хотів перемогти! А найзаповітніша моя мрія — стати заслуженим артистом України».

«Якби не пан Юрій, про Ромчика ніхто б не дізнався...»

Сім’я Сасанчиних живе дуже скромно, мати — безробітна, батько — інвалід, окрім Ромчика, у сім’ї є ще 19–річна донька Надія, яка зараз навчається у Чернівецькому університеті ім. Ю. Федьковича. А тому грошей, щоб поїхати до Києва на кастинг «Голос країни. Діти», у сім’ї не було. Однак допоміг випадок. «Улітку, на свято Івана Купала, синочок виступав на концерті в селі Добрівляни, після виступу до нього підійшов депутат Тернопільської обласної ради Юрій Чижмарь і сказав, що вишле його заявку на участь у шоу, — згадує Євдокія Петрівна. — Він дав нам гроші на квитки й проживання в Києві, куди ми двічі їздили на кастинг. Якби не пан Юрій, про Ромчика так би ніхто й не дізнався».

Після трансляції шоу в неділю телефон Євдокії Петрівни не змовкає. Телефонують друзі, знайомі, журналісти і навіть продюсер зі Львова, пропонував співпрацю.

«У вівторок приїжджали журналісти з «1+1», знімали сюжет про Ромчика, щоб його повернули назад до проекту, — каже мати. — Знаєте, коли ми дивилися програму по телевізору, то обоє з чоловіком плакали, а син зачинився в кімнаті й просто ридав. А вранці навіть не захотів іти до школи — переживав, що з нього кепкуватимуть однокласники. Хочу, щоб у Ромчика було гарне майбутнє, бо що ми в селі можемо йому дати? Правда, маємо надію, що його таки повернуть назад у шоу».

ЧИ ДОПОМОЖУТЬ ГЛЯДАЧІ?

Шоу «Голос країни. Діти» виходить в ефір щонеділі на телеканалі «1+1». Його учасники — діти від 6 до 14 років. Найкращий маленький голос країни вирушить на навчання до Лос–Анджелеса, до LA Music Academy. Переможець також отримає 50 тисяч гривень, які може витратити на будь–які цілі, пов’язані з навчанням.

Прес–служба каналу «1+1» повiдомляє, що, за правилами проекту, повернути конкурсанта, який не пройшов «слiпi» прослуховування, неможливо. Але Рома Сасанчин, як й iншi юнi таланти, якi не потрапили чи не потраплять у команди зiркових тренерiв, ще може з’явитися у прямому ефiрi шоу й отримати спецiальний приз (канал не уточняє — який саме). Для цього щасливчику потрiбна максимальна пiдтримка вiд телеглядачiв на сайтi htpp://golosdity.tv/.

Щопонедiлка там у роздiлi «Вибiр глядачiв» будуть розмiщувати вiдео виступу тих дiтей, якi у випуску в недiлю не потрапили в команди зiрок. За «вибульцiв» можна буде голосувати протягом тижня, до наступного понедiлка. Оскiльки акцiя «Вибiр глядачiв» пiсля прем’єрного випуску «Голосу. Дiти» стартувала у вiвторок, то за перших дiтей, якi вибули, можна буде голосувати до вiвторка, 13 листопада, включно. За пiдсумками «Вибору глядачiв», пiсля шести випускiв програми спочатку визначать шестеро найкращих юних вокалiстiв, потiм iз них, теж за «лайками» глядачiв, вибиратимуть одного. Тож, на жаль, у Роми Сасанчина не дуже багато шансiв. Тому що в сiльськiй мiсцевостi iнтернет–користувачiв небагато.