«Вічне повернення» в авральному режимі

08.11.2012
«Вічне повернення» в авральному режимі

Алла Демидова та Олег Табаков у фільмі «Вічне повернення. Кастинг».

У понеділок Кірі Муратовій виповнилося сімдесят вісім років. Але зосередитися лише на святкуванні іменинниці того дня навряд чи вдалося: 9 листопада у Римі розпочинається сьомий кінофестиваль, участь у якому бере й українська режисерка. До основної конкурсної програми Риму запросили її нову стрічку «Вічне повернення. Кастинг». Утiм така приємна і почесна пропозиція від італійців для української команди фільму («Вічним поверненням» опікується SOTA Cinema Group) обернулася додатковими клопотами. Як повідомила Кіра Муратова 24tv.ua, за три дні до початку фестивалю її стрічка ще не була повністю готова до представлення. А все через те, що Держагенція з питань кіно відмовила у фінансуванні картини. Мотивація: продюсер стрічки Олег Кохан запізнився із фінансовим звітом попередньої стрічки «Серце на долонях» (За цей фільм режисера Кшиштофа Зануссі, нагадуємо, наш Богдан Ступка отримав чотири роки тому в Римі головну акторську нагороду, «Срібного Марка Аврелія»). Тож «Вічне повернення», загальний бюджет якого складає близько 16 мільйонів гривень, завершували авральними темпами, вирішуючи паралельно як технічні, так і фінансові питання.

Міжнародний римський кінофестиваль представить три конкурсні програми: основний конкурс, до якого увійшло 17 фільмів, CinemaXXI та «Перспективна­ Італія». Цього року кінофорум очолить Марко Мюллер, який раніше курирував фестивалі у Венеції, Роттердамі, Локарно. Голова журі — американський сценарист та режисер Джефф Ніколс. Бю­джет Римського МКФ складає 11 мільйонів євро. Фільмом, що відкриватиме фестиваль, стала нова стрічка Бахтіяра Худойназ

ДО РЕЧІ

«Вічне повернення. Кастинг» — це двадцять перша стрічка у фільмографії Кіри Муратової. У головних ролях – Рената Литвинова, Олег Табаков, Алла Демидова, Сергій Маковецький, Віталій Лінецький, Наталя Бузько. Сюжет «Вічного повернення» обертається навколо колишніх однокласників, які зустрілися через багато років.

арова «В очікуванні моря» з Єгором Бероєвим у головній ролі.