Бідна Женя

07.11.2012
Бідна Женя

Чотириметровий паркан по периметру селища. (з сайту obozrevatel.com.)

Тема «золотих унітазів» в опозиційних колах центральна. Усі засіки і блага нації зберігаються в Межигiр’ї. Повторюся, це головний месидж опозиції. Янукович — злодій і бандит, а вони (ті, хто в застінках режиму і хто на барикадах) прийдуть до влади–2 і жорстоко (але справедливо) покарають винних.
Із цієї антагоністичної боротьби повинно випливати як мінімум наступне — якщо вони (бандити і негідники) живуть не по кишенi, то ми (опозиціонери і правильні) живемо принципово інакше. Принаймні це має бути логічно. Не можна звинувачувати когось у сутенерстві, якщо сам користуєшся послугами повій. Так само, як не можна когось звинувачувати в наявності золотих унітазів, коли в тебе в будинку ванна з обробкою із золотої рами за 162 984 (сто шістдесят дві тисячі дев’ятсот вісімдесят чотири) гривні. Або пенал iз білого золота за 46 тисяч гривень. Або дзеркало в золотій рамі за 83,5 тисячi гривень.

Де Женi важко жити?

У кого це все? У Жені Тимошенко — провідної молодої опозиціонерки України, чия мама сьогодні сидить у в’язниці. А Женя? Женя їздить до мами (інколи), значно частіше їздить до Європи та Америки, розповідаючи там про нелюдське обличчя бандитського режиму Януковича, а між усіма цими утомливими поїздками впорядковує свій новий будинок, м’яко кажучи, прикрасами не першої необхідності.

І питання не в тому, що в когось у будинку є золотий умивальник, ванна або хоча б той самий унітаз. Врешті–решт, це особиста справа кожного, що і з якого металу в нього в будинку знаходитиметься. Питання тут більше етичного характеру. По–перше, дівчина, яка толком ніде і ніколи не працювала і чию небідну маму посадили у в’язницю і зобов’язали виплатити «Нафтогазу» 1,5 млрд. грн. за завданий після підписання відомої газової угоди збиток, все одно якимось чудовим чином примудряється жити в дуже особливому будинку і дуже по–особливому його опоряджувати. По–друге, коли мама у в’язниці, жити не просто красиво, а гламурно–розкішно, напевно, не зовсім правильно.

Нарешті, мені цікавий ще один аспект. Женя буквально кілька років тому зустрічалася з Ангелою Меркель — жінкою, яка вже увійшла до багатої історії Німеччини, і жінкою, яка досягла у своєму житті дуже багато чого. Ось цікаво — у Ангели Меркель є в її (напевно, затишному і навіть багатому на вигляд) будинку ванна або дзеркало в золотій рамі? І чом би канцлерові Німеччини не відвідати будинок, в якому живе нащадок жертви режиму Женя Тимошенко? Адже Меркель свято вірить, що Женi — цій красивій дівчині з сумними очима — так важко живеться в бандитській Україні.

Тепер напишу кiлька слів, де Женi так важко жити. Мешкає Тимошенко–молодша в колишньому селищі українських письменників Кончi–Озернiй. Місце унікальне, хоча б тому, що воно не позначене на жоднiй карті в Гуглi. І при цьому на машині від кордону Києва до селища їхати (знаючи, куди їхати) якихось 10 хвилин.

Перше, що приголомшує, — це ступiнь охорони самого «селища». Охорона в кращих традиціях романів Лук’яненка — суцільний чотириметровий паркан по всьому периметру селища, зовнішні камери спостереження і датчики, що реагують на рух. При в’їзді — справжній КПП.

У порівнянні з Кончею–Озерною якась українська військова частина за рiвнем закритості нагадує більше дитячий садок. Якщо немає запрошення, потрапити на територію селища можна лише за допомогою бульдозера або за участю озброєної диверсійної групи. Напевно, так і повинні охороняти опозицію в Україні від «бандитської влади». Утiм це лише зовнішній периметр охорони всієї Кончi–Озерної.

«...Скромна чарiвнiсть буржуазiї?..»

Проникнути всередину нам вдалося завдяки випадку. На території селища 31 будинок, і лише один iз них здають в оренду. Довелося представитися представниками «господаря», який нас послав сфотографувати об’єкт, який здавали. Тому, перш ніж дістатися до будинку (вірніше, до паркану, за яким розташований будинок Женi Тимошенко та її нового бой–френда Чечоткiна), довелося перефотографувати весь фасад та інтер’єр «будинку для господаря».

Порiвняно з сусідніми будинками,«об’єкт», куди нас запустили, здавався (принаймні по фасаду) скромнішим. Проте для розуміння вартості такого «скромного будиночка» уточнюю: стартова ціна будинку, в якому ми побували, починається від 2,5 мільйона доларів. Одна сотка землі на території Кончi–Озерної коштує 50 тисяч доларів, а середня ділянка по селищу сягає 20—25 соток (тобто лише сама земля коштує більше мільйона доларів).

Ціна оренди цього будинку — 16 тисяч доларів на місяць. Це при тому, що він практично не обжитий. Усе працює, є меблі, купа плазмових телевізорів, але це такий собі готельний варіант, при якому майбутньому мешканцеві все одно необхідно буде довозити багато своїх речей. І давайте відійдемо від категорій «мільйони та мільярди» і просто тверезо спробуємо відчувати 16 тисяч доларів США. Відкинемо пенсіонерів і відкинемо людей iз низьким рівнем зарплати. Візьмемо зарплату, яку, за київськими мірками, вважають для більшості людей дуже хорошою, — тисячу доларів на місяць. Щоб рік працювати і ні на що не витрачати жодної копійки (даруйте, жодного цента), людина «з хорошою зарплатою» може потім пожити цілих три тижні в такому ось будинку. І повторюся ще раз — цей будинок за мірками Кончi–Озерної є «середняком».

Ну а найкращим будинком у Кончi–Озерній є... Правильно, будинок Женi Тимошенко. Щоб дістатися до особняка (точніше, величезного паркану, що ретельно охороняють) Тимошенко–молодшої, вперше нам довелося «проїхати вперед, щоб розвернути машину». Це викликало, зрештою, досить нервову реакцію охорони. Вдруге ми їздили «дивитися будинок, де жив Павло Загребельний» (Женя якраз по сусідству з будинком українського письменника живе). Один проїзд уздовж довжелезного паркану свідчить про те, що ділянка в опозиційної Жені не 20 і не 25 соток. Утiм на будь–який рух уздовж паркану люди в цивiльному дуже підозріло реагують, а тому фотографувати доводилося в буквальному розумінні з–під підлоги. Хоча навіть те, що вдалося побачити краєчком ока через високий паркан, вельми вразило. Величезний будинок, флігель, квітник... А трохи нижче (700—800 метрів) уже починається Дніпро. Ось тут і живе Женя Тимошенко. Проста, ніде не працююча українська дівчина.

Потрапити не те що всередину будинку, а хоча б за паркан маєтку на територію, яку суворо охороняють, «Обозрєватєлю» не вдалося. Утiм «скромну чарівність буржуазії» можна оцінити за фото інтер’єрів будинку Євгенії Тимошенко, які нам надiслали після оголошення конкурсу. Людина, що надала матеріали, попросила не повідомляти її ім’я, сферу діяльності та обставини, за яких вдалося зробити фотографії. Інтер’єри навіть кількох приміщень дають уявлення про умови життя опозиціонерів, яких «ображають в Україні». Ремонт у будинку, який почали влітку 2012 року, і досi триває, тому будинок ще не обжитий.

P.S. Якщо Женя раптом запросить нас у гості, ми з радістю поглянемо зсередини на її новий ремонт. Мене, наприклад, дуже цікавить її ванна кімната від італійської фірми Millduearredis.p.a. Дуже цікаво поглянути на золоту сантехніку загальною вартістю 684 тис. 389 гривень.

Сподіваюся, нікого з людей, яких довелося обдурити, щоб потрапити на територію всіх цих «об’єктiв», не буде звільнено. Люди, якi охороняють скромний побут Женi Тимошенко від очей громадськостi, живуть на дуже скромні зарплати.