«Дракон» із ванільним морозивом

«Дракон» із ванільним морозивом

Перший безпілотний транспортний космічний корабель «Дракон» (Dragon), який належить американській приватній фірмі Space Х, позавчора ввечері дістався Міжнародної космічної станції. Як зазначають експерти, таким чином еру співпраці Національної космічної агенції США з приватними компаніями можна вважати офіційно відкритою.

У пошуках репутації

У пошуках репутації

Капітан круїзного лайнера «Коста конкордія», який з його вини в січні затонув у Середземному морі, оскаржив у суді своє звільнення з роботи. Франческо Скеттіно вимагає поновити його на посаді і виплатити всю зарплату, якої він не отримав за час вимушеного «простою».

Лауреат? Мовчи

Лауреат? Мовчи

Якщо оголошення імен лауреатів Нобелівської премії з медицини чи хімії очікують переважно колеги й фахівці у цих галузях, то повідомлення про переможця в літературній «номінації» цікавить не лише письменників, а й мільйони читачів в усьому світі. Відучора ті з них, хто ще не знайомий із творчістю 55–річного китайського прозаїка Мо Яня, жадібно полюватимуть за творами цього автора: саме йому Нобелівський комітет цього року присудив найпрестижнішу літературну нагороду. Для знавців це рішення несподіваним не назвеш: букмекери вважали Мо Яня, якого літературознавці називають «китайським Кафкою», одним із п’яти найімовірніших претендентів на перемогу.

І Брут там був...

І Брут там був...

Майже через 2 тисячі років після загибелі Юлія Цезаря нарешті з’ясоване точне місце його вбивства. Як повідомляє ІТАР–ТАКС, під час розкопок першого кам’яного театру Помпея на Марсовому полі в Римі іспанські археологи знайшли цементну плиту, яка явно не належить до внутрішніх споруд будівлі і є своєрідним пам’ятником давньоримському диктатору. На думку фахівців, триметровий завширшки і двометровий заввишки постамент було встановлено на місці вбивства Цезаря за часів правління його внучатого племінника і спадкоємця — імператора Августа.

Всі статті рубрики