НОВИНИ ПЛЮС

09.10.2012

Соціологія

Якби парламентські вибори відбулися наприкінці вересня, у Верховну Ради пройшли б п’ять партій. Як свідчать результати соціологічного опитування, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва спільно з КМІС, за Партію регіонів проголосували б 23,3% виборців, за «УДАР Віталія Кличка» — 16%, за «Батьківщину» — 15,1%. Компартія здобула б 10,1% голосів виборців. Уперше 5–відсотковий виборчий бар’єр долає ВО «Свобода» — 5,1%.

За партію Наталії Королевської «Україна — Вперед!», згідно з дослідженням, готові проголосувати — 2,1% виборців, за «Нашу Україну» — 1,3%. При цьому 24% респондентів з вибором іще не визначилися.

Опитування проводилося з 18 вересня по 4 жовтня в усіх областях України, опитано 2043 респонденти, похибка вибірки не перевищує 2,2%.

ПР і «Батьківщина» переглянуть списки?

Партія регіонів і Об’єднана опозиції збираються на своїх з’їздах переглянути виборчі списки. Про це повідомляє «Коммєрсант–Україна». За інформацією видання, з’їзд ПР, на якому планується виключити зі списку близько десяти кандидатів, що потрапили туди «випадково» або погано себе зарекомендували під час виборчої кампанії, може відбутися 13 жовтня.

«Батьківщина» з датою з’їзду, який може відкликати висуванців у мажоритарних округах, визначиться завтра. Водночас один із лідерів ОО Арсеній Яценюк припустив, що такий з’їзд може й не відбутися. Раніше про готовність узгодити кандидатів на мажоритарних округах із «Батьківщиною» заявляли в партії «УДАР».

Справа Луценка

Державна пенітенціарна служба заявляє, що протягом поточного тижня заплановано проведення дообстеження стану здоров’я Юрія Луценка. «Наразі стан здоров’я засудженого Луценка оцінюється як задовільний. Він перебуває під постійним наглядом медперсоналу виправної колонії», — йдеться в повідомленні прес–служби ДПтС. За інформацією відомства, згідно з висновками лікарів, у керівництва колонії «немає жодних юридичних та медичних підстав для направлення матеріалів в суд з метою розгляду питання про звільнення засудженого Луценка від відбування покарання за станом здоров’я».

Премія для «Підрахуя»

Віктор Янукович відзначив державними преміями в галузі освіти ректора Одеської юридичної академії Сергія Ківалова. Згідно з указом Президента, премію в розмірі 200 тис. грн. Ківалову присуджено в номінації «наукові досягнення в галузі освіти» за цикл робіт «Комплекс наукових досліджень проблем судово–правової реформи в Україні в 2001–2011 роках та їх використання у професійній підготовці юристів». Також держпремію в номінації «дошкільна і позашкільна освіта» присуджено члену фракції Народної партії у ВР Станіславу Довгому — за цикл робіт «Всеукраїнський освітній інтернет–портал «Острів знань», та проректорові Одеської юракадемії Юрію Полянському.