Львiвський захiд

09.10.2012

Черговий приїзд Президента України 2005—2010 рокiв Віктора Ющенка на Львiвщину став не менш яскравою подією, ніж попередній. Учора Віктора Андрійовича зустрічали, як завжди, привітно, і журналістів цікавила думка «помаранчевого» лідера з приводу найскладніших загальноукраїнських політичних питань.

За три тижні до дня виборів кожен п’ятий українець не визначився, кому ж віддати свій голос, і все більше людей, пригадуючи чітку проукраїнську позицію «Нашої України», схиляються на її підтримку на майбутніх виборах. Згідно з нещодавнім соціологічним опитуванням, проведеним Інститутом соціологічних і маркетингових дослі­джень, 4,5 відсотка тих, хто голосуватиме, поставлять свою вiдмiтку навпроти 14–го номера.

Постійним зростанням рейтингу «Наша Україна» завдячує насамперед активності харизматичного лідера. На прес–конференції у Львові Віктор Ющенко розповів про свій візит до Європи і про те, яка думка складалася в європейській співдружності стосовно України і нашого майбутнього.

«Я приїхав більшим оптимістом, ніж їхав до Брюсселя і Варшави. Насправді для України працюють два сценарії: один — європейський, другий — азійський. Сьогодні стосовно України прийнято паузу, «піднято жовту картку». У найближчі півтора місяця ми переживаємо дуже відповідальний час. Або запуститься європейська політика, що приведе Україну до асоційованого членства в Європейському Союзі, надасть режим «зони вільної торгівлі» і прийме політичне рішення щодо безвізового режиму для громадян України. Або те політичне протистояння, яке в останні півтора року привело Україну до замороження європейської політики.

Я їздив для того, щоб запропонувати план щодо врегулювання цієї ситуації, і мої враження дуже позитивні. Зрозуміло, що в Європі є політики, яких влаштовує те, що є сьогодні. Але переконався в розмові з великим другом України Президентом Польщі Броніславом Коморовським та керівництвом Європейського парламенту, що в Європі в нас є багато друзів, які хочуть повернутися до європейського курсу України. Тож європейська перспектива для України не втрачена...»