РАХУНКОВА ПАЛАТА

14.09.2012

12 млрд. гривень

виділить Російський банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності на будівництво четвертої гілки метро в Києві в напрямку Троєщини, повідомив перший заступник начальника ГУ КМДА Роман Качур.

9 млрд. доларів

США становить негативне сальдо зовнішньої торгівлі у січні-липні цього року, тоді як за весь минулий рік імпорт товарів перевищив експорт на трохи більше, ніж 14 мільярдів, йдеться у повідомленні вітчизняного Держкомстату.

4 млн. працездатних громадян

втратить Росія до 2015 року, а чисельність лiтнiх людей за цей період зросте на 2,7 мільйона, свідчать дані прогнозу соціально­-економічного розвитку РФ.

150 тис. фунтів стерлінгів

заробив за продаж 33 своїх картин британський восьмирічний хлопчик Кірон Уїльямсон, якого називають «маленьким Моне» і вундеркіндом.

256 пасажирів

уміщують найдовші у світі автобуси, виготовлені в Німеччині. 30-­метрова новинка, яка складається з трьох секцій, вже невдовзі почне курсувати вулицями Дрездена.

на 80% підвищується ризик

інфаркту та розвитку серцево­судинних захворювань при восьмигодинному робочому дні, дійшли висновку вчені з фінського Інституту гігієни праці.

40 островів

площею від 500 кв. м до 3 кв. км планує здати в оренду на термін від 30 до 50 років Греція, повідомив виконавчий директор грецького приватизаційного агентства HRADF Андреас Тапранцис.

на 39 % скоротилася смертність

у світі дітей віком до п’яти років за останні два десятиліття — з 12 млн. до
7 млн., а причина покращення становища —зростання заможності країн, iдеться у доповіді ЮНІСЕФ.

1,2 метра

має найвужчий у світі будинок, який зводять у середмісті польської столиці Варшави. Майбутня конструкція також матиме шість поверхів у висоту, пише «Експрес».

1,12 метра —

такий зріст у Данського дога Зевса з американського штату Мічіган, який уже потрапив до Книги рекордів Гіннесса як найвищий собака у світі, пише УНІАН.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>