Знай своїх олімпійців!

13.09.2012
Знай своїх олімпійців!

Володимир Голубничий із юним шанувальником біля «свого» лайтбоксу.

Цей куточок Сум давно чекав змін. Ще б пак: красень–манеж для легкоатлетів ховався за старими, нерівно порослими деревами і вела до нього не надто ошатна доріжка, обабіч якої розташувалися різномасті «малі архітектурні форми» — продуктові кіоски.

Тепер до манежу ведуть два ряди гарної алеї, які сплітаються в олімпійські кільця. Вздовж — ліхтарі, в одному з куточків — дитячий майданчик. А вже біля спортивної споруди — п’ятнадцять лайтбоксів із зображеннями видатних спортсменів Сумщини. Від прославленого бігуна, чемпіона Олімпіади 1956 року Володимира Куца до володаря цьогорічної лондонської «бронзи» боксера Тараса Шелестюка. Край має знати своїх героїв! А для юних — їх немало було на святі відкриття — найцікавіше поспілкуватися з ними особисто. Й така можливість випала: один із видатних українців, дворазовий олімпійський чемпіон Володимир Голубничий теж був на святі.

На відкритті голова обласної держадмiнiстрації Юрій Чмирь зазначив, що лише цього року спортсмени Сумщини здобули більше трьохсот нагород на вітчизняних та міжнародних змаганнях. Отже, треба сподіватися, лайтбоксів із часом додасться.

Найбільше ж оплесків дісталося на адресу почесного громадянина Сум, ректора Української академії банківської справи Анатолія Єпіфанова. Саме він став ініціатором створення алеї олімпійської слави і лише завдяки його наполегливості ця ідея втілилася в життя.