Великі пригоди крихітки

13.09.2012

У неділю на сцені столичного Будинку офіцерів відбудуться дві вистави для дітей «Дюймовочка». Цю оперу–балет у двох діях представить Московський державний академічний музичний театр імені Наталі Сац. Лібрето — Роксани Сац та Віктора Рябова за мотивами казки Ганса Христіана Андерсена. Це нове прочитання улюбленого дитячого твору. Режисер–постановник — Валерій Меркулов. У ролі Дюймовочки — Олена Яковлєва. А ось роль Крота виконає наш земляк, лауреат міжнародних конкурсів, заслужений артист Росії та України, кандидат педагогічних наук професор Олександр Цилінко. «Дуже люблю цю оперу–балет, яка йде у нашому театрі з аншлагами вже п’ятнадцять років, і щоразу ми, співаки, викладаємося повністю, бо перед дітьми не можна фальшивити, — зізнався Олександр. — Ми прагнемо подарувати їм чарівний світ мистецтва, прищепити любов до нього та виховати в них найблагородніші людські риси. Не буває великих і малих ролей, важливих і неважливих спектаклів чи концертів, і кожен щирий виступ залишає в серцях відгук. Це надихає».

Олександр Цилінко виріс у Херсоні, чи не з першого класу став солістом шкільного хору, виступав на різних конкурсах, згодом закінчив Одеську консерваторію. «У батька, Петра Ілліча Цилінка, а він, як і знаменитий режисер Євген Матвєєв, родом iз села Виноградове Цюрупинського району на Херсонщині, був сильний бас і чуйна душа! — говорить Олександр. — Мамі вже 82 роки, а вона ще й досі виступає у складі самодіяльного хору. Навіть зараз, коли приїздить до мене в Москву, залюбки співає для моїх гостей — видатних співаків».

Диригентом казкової історії від Театру Наталії Сац буде Оле Лукойє. Саме після помаху його палички з чарівної квітки з’явиться Дюймовочка...