НОВИНИ ПЛЮС

07.09.2012

Луценко–старший став депутатом

Старший брат екс–міністра МВС Юрія Луценка — Сергій — учора на засіданні Верховної Ради прийняв присягу народного депутата і вступив до фракції «НУНС». Нагадаємо, він пройшов до парламенту за списком «Нашої України — Народної самооборони» після того, як Віктор Матчук добровільно склав мандат.

Луценко в Менській колонії

Юрій Луценко дав своє перше інтерв’ю з Менської колонії. «Без масових акцій зміна влади не відбудеться. Придворна камарилья це розуміє і відверто готується до придушення опору. Проте я все ще сподіваюся на мирний характер зміни влади», — сказав колишній «польовий командир» Майдану та екс–глава МВС сайту «Українська правда». Він упевнений, що «знакові особи ще будуть потрібні Майдану».

Він також розповів про життя в Менській колонії, куди його доправили минулої п’ятниці: «Побутові умови відділення, в якому я утримуюся, — добрі, особливо після майже двох років перебування у бетонному мішку Лук’янівського СІЗО. Є нормальна кухня, санвузол, дворик для прогулянок. Уперше за 20 місяців я можу дивитися на зорі не через ґрати... Є телевізор з основними телеканалами. На жаль, серед них знову немає «5–го каналу» та ТВі. Друковану пресу — журнали та газети — отримую від рідних раз на тиждень, інтернет–роздруківки — заборонили. Щоденно маю право на телефонний дзвінок під контролем адміністрації. Це означає, що він прослуховується».

За словами екс–міністра, його сусіди — «чотири колишні правоохоронці з різних регіонів, усі вони — нормальні люди».

Тиск на канал ТВі

Комітет iз питань свободи слова Верховної Ради ініціюватиме відкликання чотирьох парламентських членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення через ситуацію з каналом ТВі. Про це вчора повідомив на брифінгу віце–спікер від БЮТ Микола Томенко. За його словами, комітет пропонуватиме Нацраді відзвітувати про свою діяльність наступного пленарного тижня і за результатами цього звіту висловити недовіру Нацраді. Водночас Томенко вже зараз сумнівається, що подібні плани опозиції будуть реалізовані, бо в комітеті немає більшості.