Анкета про Феміду

Анкета про Феміду

Учора відвідувачів усіх місцевих і апеляційних судів України зупиняли невідомі й пропонували заповнити анонімну анкету на Феміду. Серед шести запитань — в яких умовах люди перебувають у суді, якою є якість i доступність інформації, ефективність організації суду, а також чи є суд упередженим або навпаки — незалежним. Опитували, в першу чергу, пересічних громадян, а не лише суддів та інших учасників процесу — прокурорів, адвокатів тощо, як це було раніше.

«У Росії мене вб’ють!»

«У Росії мене вб’ють!»

Позавчора Апеляційний суд Одеської області підтримав пропозицію Генпрокуратури щодо екстрадиції до Росії Адама Осмаєва — головного фігуранта в кримінальній справі за фактом підготовки замахів на президента РФ Володимира Путіна і президента Чечні Рамзана Кадирова. Аргументи адвокатів чеченця Феміда визнала недостатніми. Мотивувальну частину такого рішення суд оголосив учора.

Жодних секретів про тата і маму

Жодних секретів про тата і маму

Уповноважений Президента з прав дитини Юрій Павленко ініціює внесення змін до Сімейного та Кримінального кодексів України щодо відміни таємниці усиновлення і запровадження опосередкованого контролю за умовами проживання усиновлених дітей із залученням широкого кола спеціалістів.

«Від зека» з пошаною

«Від зека» з пошаною

Днями у Запоріжжі відкриє двері ще одна торговельна точка. Але магазин має бути вельми специфічний, з умовною назвою «Від зека». У тому сенсі, що на його прилавках буде продукція, вироблена руками винятково ув’язнених Запорізького регіону.

Всі статті рубрики