НОВИНИ ПЛЮС

27.07.2012

Вибори–2012

Наступного понеділка — 30 липня — в Україні офіційно стартує кампанія з ви­борів народних депутатів. Цього дня відбудуться з’їзди Партії регіонів, Компартії та «Об’єднаної опозиції «Батьківщина». На 31 липня заплановано з’їзди «Нашої України», Народної партії Володимира Литвина, «Єдиного центру» Віктора Балоги. 1 серпня форуми влаштовують партія «УДАР» Віталія Кличка та «Україна — Вперед!» Наталії Королевської.

Об’єднана опозиція

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» приєдналося до об’єднаної опозиції. Відповідну заяву про завершення переговорів учора підписали лідери ОО Арсеній Яценюк та Олександр Турчинов і «свободівець» Олег Тягнибок.

«Ми узгодили всі мажоритарні округи і будемо як опозиція йти єдиним фронтом», — сказав Турчинов. Тягнибок підкреслив, що «ОО «Батьківщина» та «Свобода» йтимуть на вибори окремими списками, тобто «двома виборчими колонами». За підсумком перемовин ОО висуває своїх кандидатів на 190 мажоритарних округів, а «Свобода» — на 35 округах.

Яценюк запевнив, що опозиція не ділила округи, а визначала на них рейтингових кандидатів, опрацювавши соціологічні дані.

На запитання, чому до них не приєднався Віталій Кличко, Яценюк повідомив, що опозиціонери очікували на продовження переговорів з партією «УДАР» до того моменту, як вона оприлюднила свій список кандидатів у депутати.

* * *

Колишній голова політради партії «Наша Україна» Валентин Наливайченко приєднався до партії «УДАР». Про це повідомив лідер «УДАРу» Віталій Кличко в інтерв’ю каналу ICTV.

Автономія

Верховна Рада Криму призначила головою Республіканського комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Рефата Кенжалієва — радника глави Радміну Анатолія Могильова. Традиційно кандидатуру керівника Рескомнацу визначав Меджліс кримськотатарського народу, а ВР АРК лаше формально затверджувала. Цього разу керівника комітету призначено в обхід Меджлісу, повідомляє «Коммєрсант–Україна».

Республіканський комітет АРК зі справ міжнаціональних відносин і депортованих громадян створений у 1991 році, наділений правами виконавчого органу у складі Ради міністрів Криму. У його функції входить розподіл бюджетних коштів, виділених на облаштування і соціально–культурну адаптацію кримських татар.