Настрій — бойовий

27.07.2012

Сьогодні в Києві пройде засідання політради партії «Наша Україна», а на вівторок призначено передви­борчий з’їзд «Союзу патріотичних сил «Наша Україна». Про очікування від виборів–2012 «УМ» розповів Олексій Степановський, заступник голови харківської міської організації партії Ющенка.

«Передбачаю, що для «Нашої України» кампанія буде важкою, бо ми маємо справу з інформаційною блокадою нашої політичної сили, — каже пан Степановський. — Існує певна упередженість власників ЗМІ щодо «Нашої України» та її лідера — Віктора Ющенка. Як результат — майже повна відсутність об’єктивних матеріалів і щодо програми, і щодо дій. У медіа з’являється багато матеріалів негативного характеру. І, приміром, на сайті Радіо «Свобода» ми не можемо розмістити не те що спростування негативного матеріалу, а взагалі думку нашої партії. Редактор, з яким я спілкуюсь, каже: матеріал чудовий, підходить, а через кілька годин вибачається і каже, що йому заборонили його ставити, бо це агітація «Нашої України». Вибачте, а стаття на головній сторінці під назвою «Наша Україна» — бойовий загін Партії регіонів» — це не агітація проти «НУ»?»

Але в «нашоукраїнців» «бойовий настрій», як каже харківський партієць. «Не бачу, хто з наших опонентів стояв би на принципах україноцентричної політики, історії, культури, реформи освіти і лібералізації економіки, тож ми маємо шанс достукатися до виборця. За останній рік ми провели багато змістовних акцій, які віддзеркалюють нашу позицію. Маємо в харківській організації «НУ» надійний кістяк людей, які підтримують нашого лідера і готові працювати на результат не з матеріальних, а саме з ідеологічних міркувань, — каже Олексій Степановський. — У листопаді 2011 року ми були найактивнішими в Харкові під час вшанування пам’яті жертв Голодомору. В річницю підписання сумнозвісних Харківських угод ми під стінами міської адміністрації проводили акцію протесту, вимагали від Президента і Прем’єр–міністра скасування шкідливих газових домовленостей із Росією. Ми не платимо грошей, до наших акцій приєднуються за переконаннями. Були інші акції, зокрема й просвітницькі. «Наша Україна» стоїть на позиції: якщо не буде української ідентичності — не буде й ефективної економіки. Тому ми в першу чергу фокусуємося на світоглядних цінностях, які мають для нас велике значення».

Нагадаємо, «Союз патріотичних сил «Наша Україна» вирішив іти на вибори самостійно. Під помаранчевим прапором «НУ» об’єдналися партія Ющенка, УНП на чолі з Костенком, КУН під головуванням Брацюня та понад 30 громадських організацій.