ПРОКАТНИЙ СТАН

27.07.2012

Танцюй, поки молодий

На екранах — «Крок уперед–4», продовження відомої кіноісторії у стилі «данс»

Перший фільм під назвою «Крок уперед» у широкий прокат вийшов шість років тому. Історія юнака Мак Картера, якого засудили до 200 годин виправних робіт у школі мистецтв, де він знайомиться зi студенткою Норою Кларк, викликала величезний резонанс. У команди проекту не залишалося іншого виходу, як справно задовольняти цікавість глядачів новими сюжетами з життя цих героїв. І, звісно, поповнювати свої банківські рахунки, адже таким касовим зборам могли позаздрити навіть більш маститі кінематографісти.

...Головна героїня «Кроку уперед–4» Емілі приїздить до Маямі, де планує зробити кар’єру танцівниці. Але познайомившись iз командою танцівників МОВ, які спеціалізуються на танцювальних флеш–мобах, а особливо — через почуття, що зароджуються між нею та лідером МОВ Шоном, дівчина змушена переглянути свої плани на життя. І переглянути досить суттєво. Нові друзі Емілі беруть участь у флеш–мобі, протестуючи проти намірів одного бізнесмена перебудувати свій район, викинувши на вулицю тисячі людей. За іронією долі, цей соціальний негідник iз тугим гаманцем — рідний татусь Емілі. Що важливіше — почуття вдячності батькові чи відчуття справедливості? Своя персональна мрія чи звичайне життя багатьох людей, які ризикують опинитися просто неба? Відповіді на ці складні запитання загорнуті у яскраву обгортку з музики, танців і пісень.

Режисер фільму — Скот Спір. У головних ролях — Райан Гузман, Кетрін МакКормік, Міша Гебріел, Пітер Галлахер та інші.

Світлі наміри «Темного лицаря»

Прем’єра, що розпочалася з трагедії

Кримінальний екшн, прокат якого викликав шок після трагічних подій у Денвері. Завершення трилогії режисера Крістофера Нолана, який наважився поєднати комiкс та політичний трилер. Попередній «Лицар» продемонстрував другий в історії сучасного кінематографа результат за касовими зборами, поступившись першістю «Титаніку».

Сюжет картини цілком і повністю відповідає законам жанру. Вісім років після подій Темного Лицаря, у Готем приходить новий лідер терористів, Бейн, несучи з собою хаос та руйнування. Поліція більше не в змозі протистояти повстанню, що змушує колишнього героя Готема, Бетмена, який узяв на себе злочини Харві Дента та безслідно зник, знов одягти свою маску... Часи змінюються, але образ Бетмена, що захищає людей від безладу, здається, буде актуальним ще дуже довго...

Режисер — Крістофер Нолан. У головних ролях — Крістіан Бейл, Гері Олдман, Морган Фріман, Майкл Кейн, Енн Хетвей, Маріон Котійяр...

Не старіють душею ветерани

Вуді Аллен запрошує на «Римські канікули»

У «Римських канікулах» патріарх світового кінематографа Вуді Аллен зібрав чимало відомих акторів. Пенелопа Крус тут зіграла елітну повію, Джесі Айзенберг волею сценаристів закохується у кращу подругу своєї дівчини, Роберто Беніньї одного ранку прокидається знаменитим. «Римські канікули» прикрасили також своєю присутністю Орнелла Мутті, Алек Болдуїн, Еллен Пейдж... У фільмі паралельно розвивається чотири сюжетні лінії. Їх герої потрапляють у незвичні для них ситуації. Вони залюбки віддаються атмосфері вічного міста, його романтиці і легкості, дозволяють обставинам узяти гору над мудрістю та розважливістю... Одну з ролей у своїй картині традиційно зіграв і сам Вуді Аллен.