ХРОНІКА

11.07.2012

Футбол

Контрольні матчі. «Зоря» — «Партизан» (Сербія) — 0:1, «Динамо» — «Нефтчі» (Азербай­джан) — 5:0 (Ярмоленко (пен.), Аруна, Ідейє — 2, Кравець).

Київські динамівці на другому тренувальному зборі виграли лише один матч із чотирьох, зазнавши скандальних поразок із червоними картками й порушеннями дисципліни.

* * *

«Манчестер Сіті» оголосив про продовження контракту з головним тренером команди Роберто Манчіні. Термін нової угоди з італійським фахівцем розраховано до літа 2017 року, повідомляється на офіційному сайті чемпіонів Англії.

Таким чином, виявилися передчасними повідомлення російських ЗМІ, які сповістили про згоду Манчіні очолити збірну Росії та контракт з РФС.

* * *

«Газпром» і УЄФА підписали контракт, за яким російська компанія стане офіційним партнером Ліги чемпіонів та Суперкубка УЄФА із 2012 року й до завершення сезону­2014/15.

Таким чином, «Газпром» став шостим спонсором Ліги чемпіонів після Heineken, UniCredit, Mastercard, Ford та Sony.

Теніс

Сергій Бубка подолав кваліфікацію на турнірі ATP у Ньюпорті, США (призові — 398 тис. дол.), обігравши у фіналі відбору француза Шарля­Антуана Брезака — 6:3, 7:6.

Валентина Івахненко зіграє в основній сітці турніру WTA в Палермо (200 тис. дол.). Вона у кваліфікації перемогла Каталіну Кастано з Колумбії — 3:6, 6:2, 6:3.

Футзал

Івано­франківський «Ураган», який у 2011­му став чемпіоном України, а в минулому сезоні виборов Суперкубок та бронзові медалі, прощається з шістьма футболістами основного складу, в яких закінчилися контракти. Вільними агентами стають найкращий бомбардир в історії «Урагану» Валентин Цвєлих, а також усі бразильці — Сержао, Біро Жаде, Карліньйос, Леандриньйо та Ділву.

«Формула­-1»

Австралійський пілот «Ред булл» Марк Уеббер продовжив контракт із командою до кінця 2013 року. Нагадаємо, минулих вихідних він виграв Гран­прі Великої Британії.

Євро­-2012

За уточненими даними УЄФА, вісім фан­зон під час Євро­2012 прийняли загалом 7 005 000 уболівальників. Із них 2 186 000 людей (понад чверть від загальної кількості) обрали місцем призначення Київ. На другому місці з 1 402 538 відвідувачами — Варшава.

Найвідвідуванішим був фінал — на гігантських екранах у фан­зонах восьми міст вирішальний матч дивилися 539 000 осіб.