Олег Каськів: «Мій дім — Швейцарія, а в серці — Україна»

Олег Каськів: «Мій дім — Швейцарія, а в серці — Україна»

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Лауреат кількох міжнародних конкурсів, серед яких один iз найпрестижніших — королеви Єлизавети у Брюсселі, вихованець Львівської національної музичної академії імені М. Лисенка та Академії імені Є. Менухіна у Швейцарії, Олег Каськів раз у раз приїжджає до рідного міста з концертом, даруючи слухачам–краянам насолоду від скрипкової класики, а батькам, першим викладачам — нові здобутки у засвоєнні світової музичної спадщини.

Кохання без Валентина

Кохання без Валентина

Триденним фінальним акордом у Полтаві завершився вже традиційний, третій за ліком, мистецький фестиваль з екологічним «ухилом» «Лель», який у цьому році набув ознак всеукраїнського. До обласного центру з’їхалися переможці шести відбіркових міжрайонних конкурсів. Серед них у фіналі журі визначило лауреатів у семи номінаціях — народна, авторська та естрадна пісні, а також рок–музика, поезія, вироби народних майстрів із виокремленням умільців вишивати весільний рушник. Тож, за словами автора ідеї й «батька» фестивалю, фермера з Семенівського району Володимира Ярошенка, цього разу в «Лелі» загалом узяли участь кілька сотень митців–аматорів од кількарічного віку до тих, кому за 80.

Усі кути Сковороди

Усі кути Сковороди

Попередні автори серії «Автографи часу», в якій вийшов роман–апокриф Володимира Єшкілєва про «масонські» мандри Григорія Сковороди, писали здебільшого про власні комплекси, натомість в «Усіх кутах Трикутника» йдеться про чужі. І це правильно, адже даремно вважається, що письменник завжди мовить лише про себе, оскільки це стосується художнього, а не науково–популярного жанру. У якому бажано зосередитися на описуваному матеріалі, а не на його дидактичних бганках зі свого власного душевного полотна. Тож, мовлячи про комплекси малого Грицька Сковороди, автор роману доречно порівнює їх з аналогічними комплексами Гоголя, засилаючи свого героя туди, «де під велетенськими пекельними сковородами ніколи не згасає караюче полум’я, куди ніколи не заглядають Боженька і сонце і де на одній із тих сковорідок сповниться погроза, до пори до часу схована у родинному прізвищі».

Подаємо ікру «заморську»

Подаємо ікру «заморську»

Коли починається сезон кабачків — це просто свято. Хтось може сказати: дешево і сердито. Утім цей овоч пожна сприймати з полярних позицій: корисно, малокалорійно і смачно. А вам смак страв iз кабачків не до вподоби? Значить, якось не так їх готували...

Жіночі витребеньки з перцем

Жіночі витребеньки з перцем

Невід’ємною частиною етнічно–пісенного фестивалю «Країна мрій» є літературна кухня. У минулі вихідні у Києві письменники знову були креативними і непередбачуваними. Міла Іванцова, авторка романів «Родовий відмінок», «Вітражі» та «Ключі від ліфта», і Дара Корній, яка написала романи «Гонихмарник» і «Тому, що ти є», цього разу в чотири руки варили страву «Жіночі витребеньки». Звечора зготований бульйон із... сокири — це основа кулінарних витребеньок. Жінки відразу поділилися цим секретом.

Всі статті рубрики