Якщо суддя сліпий — хай йому підкаже відеокамера

21.06.2012
Якщо суддя сліпий — хай йому підкаже відеокамера

Джон Террі вибиває м’яч, який був за лінією вже повністю, плюс 15—20 см. (Фото Рейтер.)

«Після матчу збірних Англії та України електронна система, що визначає взяття воріт, — більше не альтернатива, а необхідність [для арбітражу]», — написав у своєму «Твіттері» президент ФІФА Йозеф Блаттер.

Рішення щодо використання високотехнологічних засобів для допомоги суддям Міжнародна рада футбольних асоціацій повинна прийняти на своєму засіданні 2 липня. Раніше, нагадаємо, ФІФА постановила, що в порядку експерименту електроніка контролюватиме взяття воріт на чемпіонаті світу 2014 року в Бразилії.

Що ж до рішення угорського арбітра Віктора Кашшаї в моменті з ударом Марко Девича та «сейвом» Джона Террі, то футбольна громадськість одностайна: суддя помилився. Такої думки дотримуються і британські експерти.

Екс–гравець збірної Англії Кріс Уеддлі в онлайн–трансляції матчу для Бі–Бі–Сі написав: «І де комп’ютерна технологія, яка показує, чи м’яч перетнув лінію воріт чи ні? Я не можу повірити в це. Вони мають лайнсмена і ще одного суддю на лінії воріт, який стояв зовсім близько і не помітив голу. Неймовірно!»

Солідарний зі своїм співвітчизником і голова спортивного відділу Бі–Бі–Сі Філ Макналті: «М’яч після удару Девича перетнув лінію воріт. Судді за воротами знову продемонстрували своє безсилля».

Від імені суддівського корпусу УЄФА це визнав і П’єрлуїд­жі Колліна.