Олег Блохін. Перші матчі, перші голи

Олег Блохін. Перші матчі, перші голи

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У кожного хлопчака є свої кумири. Я не виняток. Мірою того, як я дорослішав, змінювалися й мої уявлення про улюбленців. У дитячі роки мені дуже подобалися гравці київського «Динамо» Віталій Хмельницький та Володимир Мунтян.

Красуня й чемпіонка

Красуня й чемпіонка

Попри те, що «Ролан Гаррос», на відміну від трьох інших турнірів «Великого шолома», триває не 14, а 15 днів, вчасно завершити змагання в Парижі не вдалося. Причиною став недільний дощ, який не дозволив дограти останній матч — чоловічий фінал між Новаком Джоковичем і Рафаелем Надалем. Тож завершення двобою відбулося вчора по обіді, де сильнішим виявився Надаль.

Не «перевзувся» —програв

Не «перевзувся» —програв

На відміну від минулорічного Гран–прі Канади, коли через зливу довелося кілька разів відкладати старт перегонів, цьогорічна гонка в Монреалі пройшла за розкладом — без затримок і переносів. Хоча серед 24 пілотів була як мінімум одна особа, котра, напевно, прагнула дещо відтермінувати недільні перегони. Думається, іспанський пілот «Феррарі» Фернандо Алонсо відомий фанат мадридського «Реалу» та збірної Іспанії — хотів переглянути матч своїх співвітчизників на ЧЄ, однак гра «Червоної фурії» та «Сквадри адзурри» за часом збiглася з останніми приготуваннями до монреальської гонки...

Стартові пристрасті

Стартові пристрасті

Сьогодні — вже п’ятий день футбольного єврофоруму, але лише вчора ввечері в боротьбу вступила збірна України. Перший матч на домашньому чемпіонаті, проти шведів, команда Блохіна завершила близько 23.30 понеділка. До цього ж наші тренувалися й стежили за розвитком подій в інших трьох групах. А подивитися там справді було на що.

ХРОНІКА

ХРОНІКА

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

У тіні фаворитів

У тіні фаворитів

Один із українських футбольних спеціалістів, аналізуючи напередодні старту Євро ігрові схеми його учасників, поділив усі збірні на три категорiї: команди, що захищаються, атакують та «Барселона». Оскільки в турнірі національних збірних участь легендарної команди Гвардіоли не передбачається, чемпіонат Європи має пройти під звук баталій «простих» конструкторів та руйнівників. Прикметно, що вже в першому матчі групи С зустрілися типові представники цих принципiв гри. Іспанці, хоч і без Мессі, але з ударним тріо плеймейкерів «гранатово–синіх», Хаві–Іньєста–Фабрегас, без сумніву, тяжіють до креативу, тоді як італійці, котрих вважають родоначальниками катеначчо, апріорі будують свою гру від оборони. Однак кадрові проблеми змусили наставників обох команд дещо відступити від традиційних схем. Керманич «Червоної фурії», відчуваючи дефіцит кваліфікованих нападників, здивував футбольну спільноту тактичною схемою, в якій не знайшлося місця чистому форвардові. Герой попереднього Євро Фернандо Торрес, за останні чотири роки розгубивши свій клас, залишився в запасі, тоді як кращий бомбардир іспанської команди на ЧС–2010 Давид Вілья, не встигши відновитися після перелому гомілки, взагалі не приїхав до Польщі.

Війни фанатів

Війни фанатів

На відміну від Польщі, де стартові дні єврофоруму проходять під акомпанемент фанатських розборок, українська частина турніру має доволі миролюбний відтінок. У суботу вулицями Харкова розлилося лагідне «помаранчеве» море фанатів збірної Голландії, учора в Києві висадився шведський десант. Очікувалося, що підтримати свою збірну в першому поєдинку ЧЄ до української столиці прибуде близько 40 тисяч шведів. Місце збору — площа Лесі Українки, звідти «жовто–сині», долаючи центральні вулиці столиці, однією колоною дісталися НСК «Олімпійський». Задля цього упродовж майже шести годин було перекрито рух автотранспорту центральними вулицями Києва.

Всі статті рубрики