Полуничка по–домашньому

Полуничка по–домашньому

Усе більше червоних ягідок у формі сердечок дозріває на грядках. І в магазинах та на ринках ціни на полуниці поволі, але повзуть униз. Отже, час подумати, що незабутньо смачного зготувати з нинішнього урожаю, щоб у полуничний сезон посмакували домочадці, і зробити хоч трохи смакоти про запас.

Цариця ягід у шампанському

Цариця ягід у шампанському

Молода письменниця Юлія Чернінька полуницю шанує не лише за її незрівнянний смак. Студентка–заочниця журфаку Львiвського унiверситету iменi Івана Франка вiрить світилам тібетської медицини, які називають ягоду царицею рослин. Юлія, яка разом iз сестрою Оленою написала, зокрема, романи «Хутір Розбещених Душ» i щойно представлений «Реанiмацiя, або Легіон А», знає, що полуниця — улюблена ягода голлівудських красунь, які дбають про фігуру. Три дні на полуницях і зеленому чаї з медом — і чотирьох кілограмів зайвої ваги як і не було. До речі, антиоксидантні дії полуниці значно підсилюються... алкоголем. Тому такими популярними є десерти з полуницею і шампанським, полуницею і лікером чи ромом.

Всі статті рубрики