Мат для гармат

Мат для гармат

Між Україною й Іраком назріває новий збройовий скандал через якість військової техніки, яку Київ поставив у Багдад. У вітчизняних ЗМІ з’явилася інформація із посиланням на анонімні джерела на держпідприємстві «Укр­оборонпром», мовляв, іракські фахівці незадоволені другою партією з 62 бронетранспортерів БТР–4Е, вироблених спільно харківськими КБ імені Морозова й об’єднанням ім. Малишева. Офіційно в «Укроборонпромі» нічого не коментують.

Найбільший київський секонд–хенд таки знищили?

Найбільший київський секонд–хенд таки знищили?

У вихiднi у Києві горіли склади найбільшого столичного секонд–хенду. Вигоріло 400 метрів квадратних складських приміщень, котрі орендував приватний підприємець, ім’я якого громадськості не розголошують. Пошкоджено конструкції покрівлі складу та повністю знищено запаси поношеного одягу. Пожежу гасили 24 машини спеціалізованої техніки протягом 11 годин. У МНС підкреслили, що гасити вогонь було складно через те, що одяг зберігався у великих тюках. За словами очевидців, полум’я та дим було видно за 2 км від місця пожежі.

На штурм «Лук’янівки»

На штурм «Лук’янівки»

У неділю на київському Лук’я­нівському ринку знову кипіли пристрасті. По один бік паркану — продавці, по другий — нові власники, яких не визнають. «О 17–й годині до ринку під’їхали шість великих автобусів, звідки повискакували, за підрахунками міліції й адміністрації ринку, приблизно 300 чоловіків спортивної статури, — розповідає «УМ» заступник директора ТОВ «Лук’янівський ринок» Роман Ропотан. — У руках у кожного — держаки для лопат, по вогнегаснику і газові балони. Усі в чорній формі. Розтрощили примiщення адміністрації ринку, вимкнули живлення. Виволочили по землі 73–річну жінку адміністратора ринку, яка не хотіла виходити. До речі, ввечері в Галини Іванівни стався інсульт. Сполохані торгівці подзвонили керівництву ринку. Коли ми приїхали, то побачили таку картину: три сотні людей забарикадували всі входи і виходи, озброїлися порошковими вогнегасниками. Я намагався потрапити як представник адміністрації, та мене буквально винесли з території ринку — зараз знімаю побої».

А за вікном знову дощить

А за вікном знову дощить

Тільки українці пережили минулий тиждень, сповнений щоденними дощами і вкрай неприємною прохолодою, і зраділи сонцю, як доведеться знову згадати про парасольки. Адже нинішнє сонце протримається зовсім не довго, а на зміну йому прийдуть вже такі звичні опади.

Козаки проти сексуальних меншин

Козаки проти сексуальних меншин

Запланований на 20 травня гей–парад у столиці не відбувся. Як повідомляє офіційний блог ЛГБТ–Грані (організація секс–меншин), на такий крок їх змусило піти побоювання провокацій проти учасників ходи. Наприклад, за декілька днів до акції в соціальній мережі «Вконтакте» невідомі розповсюдили повідомлення: «Для правопорядку на планованій акції 20–го числа створена наступна група. Сюди набираються всі добровольці — міцні чоловіки, хто хоче реально взяти участь в ударній групі цієї акції і забезпечити правопорядок та охорону». В групі вже більше трьох тисяч учасників і, як стає зрозуміло з подальших дописів у цій спільноті, правопорядок — це «недопущення будь–якої ходи геїв».

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

За «прославляння бандерівців»

За «прославляння бандерівців»

Кремль позбувся останнього найбільш масштабного оплоту наших співвітчизників, які проживають на території Російської Федерації. Так, днями Верховний суд РФ ухвалив рішення про ліквідацію Об’єднання українців Росії (ОУР) — організацію, яка мала представництва у більшості регіонів країни. Таким чином, Феміда задовольнила позов Міністерства юстиції РФ, яке наполягало на закритті організації з 20–річною історією формально через те, що її лідер Валерій Семененко нібито в період тимчасового припинення ОУР виступав від її імені в російських засобах масової інформації. Попри незгоду захисників суддя Верховного суду Російської Федерації Микола Романенков оголосив про ліквідацію Об’єднання українців.

Всі статті рубрики