Миротворець повернувся

Миротворець повернувся

У вівторок у Синодальному залі Київської митрополії УПЦ Московського патріархату відбувся Священний синод, на якому вперше після початку своєї хвороби головував митрополит Київський і всія України Володимир. Тож першою ухвалою Синоду стало рішення «піднести подячні молитви Милосердному Богу за те, що Він почув молитви Церкви і підняв з одра хвороби Блаженнійшого митрополита Володимира, який приступив до виконання своїх обов’язків». У зв’язку з тим, що предстоятель знову тримає кермо управління Церквою у своїх руках, Синод призупинив дію деяких своїх попередніх рішень. Так, зокрема, втратили чинність рішення про тимчасово головуючого на засіданнях Священного синоду УПЦ МП (ним, нагадаємо, на період хвороби предстоятеля було призначено митрополита Одеського й Ізмаїльського Агафангела (Саввіна), а також щодо тимчасового керуючого Київською єпархією (ці функції були покладені на намісника Києво–Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя). Призупинено й рішення грудневого Священного синоду щодо перевірки фінансово–господарської діяльності Київської митрополії УПЦ та Київської єпархії за 2011 рік. Також владика здійснив низку кадрових перестановок.

«Швидка» не повірила

«Швидка» не повірила

У Горлівці Донецької області оператор «швидкої допомоги» не хотіла посилати бригаду на виклик, що надійшов від дитини. Оператор вважала, що її розігрують. Нещастя сталося, коли семирічний Андрій виправ свій одяг та пішов вішати його на балкон. Від висоти у хлопчика запаморочилася голова, він упав на скло. Уламком розбитого вікна хлопчику майже відрізало руку. Дитина не розгубилася і почала телефонувати в «швидку», як його вчили в школі. Спочатку оператор кидала слухавку, а потім пригрозила викликати міліцію. Андрій набирав номер«103» 13 разів!

Це ще не літо

Це ще не літо

Тільки–но українці почали нарікати на аномальну травневу спеку, яка «скасувала» цьогоріч класичну, м’яку весну, як у більшості регіонів температура впала до +15. Синоптики кажуть, що найближчого тижня погода влаштує нам гойдалку. П’ятниця та субота обіцяють бути фантастичними — жодних опадів і 24–28 градусів тепла вдень. Але в неділю погода зіпсується.

«Прапор Перемоги» не піднявся наді Львовом

«Прапор Перемоги» не піднявся наді Львовом

Щоб уникнути сутичок, як це було минулоріч, Львівський окружний адміністративний суд заборонив проводити у місті, зокрема на Пагорбі слави, масові акції до дня Перемоги. З відповідним позовом звернулися до суду міськрада та ще 11 громадських і політичних організацій. Позивачі також хотіли заборонити радянську символіку цього дня, проте суд відхилив цю пропозицію. Водночас, як передає Радіо «Свобода», мерія неофіційно попросила у лівих сил не провокувати ситуацію і не розмахувати зайве червоними прапорами.

Червоне — то журба

Червоне — то журба

Сутичка в Тернополi 9 травня була спричинена не цiєю датою, яку, нагадую, Тернопiльська мiська рада минулорiч перевела зi святкового статусу в поминальний, а кольором прапорiв. Поминальнi урочини з молитвою та панахидою бiля монумента Великої слави проходили тихо–мирно, аж поки неподалiк не почала формуватися «спецколона», органiзована обкомом Компартiї України. Коли з розгорнутими червоними прапорами вона рушила до Вiчного вогню, шлях перекрили представники ВО «Свобода», серед яких були депутати мiської та обласної рад. Сутичка виникла мiж останнiми та працiвниками мiлiцiї, якi охороняли «червону» колону, оточивши її щiльним кiльцем. Як наслідок затримано двох представникiв «Свободи».

Могильов об’їв ветеранів

Могильов об’їв ветеранів

Не фронтові сто грамів і похідну кашу, а віскі та шашлик виставили на столи до дня Перемоги у Сімферополі, в парку ім.Гагаріна, де кримська влада вітала ветеранів зі святом і дякувала за те, що вони вберегли «мирне небо над нашою землею».

День перемоги «русского міра»

День перемоги «русского міра»

Харків, який так любить уквітчуватися лаврами «першої столиці України» (забуваючи додати — «радянської»), на багатьох фронтах справді виходить на перші ролі. Свого часу тут проходив «з’їзд сепаратистів» — наступний після сіверськодонецького. Потім це місто несподівано, завдяки великим грошам, стало господарем Євро–2012. Потім були ганебні «харківські угоди» з Росією. Того ж року в Харкові довели, що можуть зробити мером жалюгідну людину з відверто бандитським реноме — аби «регіонал». Тепер до Харкова прикута увага всієї Європи, бо в тамтешній «зоні» утримують Юлію Тимошенко, у харківській же клініці «Укрзалізниці» її намагаються лікувати, а в харківському суді — судити у «справі «ЄЕСУ». І ось позавчора в Харкові відбулися урочистості з нагоди Дня Перемоги. Вони виявилися найбільш масштабними порівняно з рештою України. І — показовими.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики