НОВИНИ ПЛЮС

05.05.2012

Початок перегонів — 30 липня

Центральна виборча комісія оприлюднила календарний план iз підготовки й проведення виборів до Верховної Ради. Згідно з цим документом, виборча кампанія стартує 30 липня, коли почнеться висування кандидатів за партійними списками і в одномандатних округах (цей етап завершиться 9 серпня). Кандидати в округах можуть висуватися партіями або шляхом самовисування.

На відміну від усіх попередніх виборів, реєструвати кандидатів, що балотуються в одномандатних округах, буде ЦВК, а не окружні виборчі комісії. Документи для реєстрації як партійних списків, так і «мажоритарних» кандидатів мають бути подані до Центрвиборчкому не пізніше 13 серпня, реєстрація має завершитися 20 серпня. Нагадаємо, вибори відбудуться 28 жовтня.

Янукович лякає екстремізмом

Під час зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни Президент Віктор Янукович вказав на «зростання популізму й екстремізму в політиці». «Щораз гостріших форм набуває глобальна конкуренція за ресурси й сфери впливу в політиці, сильнішає популізм й екстремізм. Тому так важливо сьогодні... зробити правильні висновки з уроків минулого», — наголосив учора Янукович, порадивши «пам’ятати і використовувати трагічний, але неоціненний досвід» українського народу, пов’язаний, зокрема, і з подіями ІІ Світової.

Чому Богатирьова їздила в «Луї Віттон»

Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова пояснила Президенту, чому їздила в магазин «Луї Віттон» у вихідний на службовій машині. Про це вона розповіла в інтерв’ю журналу «Кореспондент», пошкодувавши, що депутат Олег Ляшко, який зняв авто під магазином, не зайшов всередину. «Тоді б він побачив, що ми нічого не купували». Cлужбове авто забрало міністра з аеропорту — Богатирьова поверталася з відрядження. А в магазин заїхала просто по дорозі.