ХРОНІКА

20.04.2012

Теніс

У другому колі ґрунтового турніру АТР у Монако українець Олександр Долгополов здолав Бернарда Томича з Автралії (6:2, 5:7, 6:1), взявши в нього таким чином реванш за поразку на «Аустреліен оупен» у січні. Наступним суперником киянина вчора ввечері був перший номер світового рейтингу — серб Новак Джокович.

* * *

Головна зірка жіночої збірної США Серена Уїльямс (9–й номер світового рейтингу) прибула до Харкова на матч «плей–оф» Кубка Федерації проти команди України, який відбудеться 21–22 квітня. Також із боку суперниць заявлені молоді Слоан Стівенс (77), Крістін Макхейл (36) і найкраща парна тенісистка планети Лайзель Хубер.

Капітан «синьо–жовтих» Ігор Дерновський не може розраховувати на Катерину Бондаренко, тому сподівається на Лесю Цуренко, Еліну Світоліну, Людмилу й Надію Кіченок.

Баскетбол

Українська чоловіча суперліга. «Плей–оф». 1/4 фіналу (перший матч серії до трьох перемог). «Будівельник» — «Одеса» — 94:69.

* * *

25–річний український центровий Кирило Фесенко, який близько місяця тому підписав контракт із клубом НБА «Індіана пейсерз», дебютував за нову команду. У матчі проти «Клівленда» він за 7 хвилин на майданчику набрав 2 очки і зробив 3 підбирання, а в зустрічі з «Міннесотою» за 4 хвилини заробив 2+4.

Головний тренер «іноходців» Френк Фогель сказав, що планує давати українцеві більше ігрового часу, аби він вписався в командну гру до «плей–оф». У 62 матчах регулярного чемпіонату «Індіана» 40 разів виграла, 22 поступилися і йде на третій позиції у Східній конференції.

Бадмінтон

Без призових місць обійшлися українські бадмінтоністи на чемпіонаті Європи, що триває у шведському місті Карлскруна. Найдалі пробилися Наталія Войцех і Валерій Атращенков, котрі програли у третьому колі одиночних розрядів (1/8 фіналу).

Легка атлетика

Найкращою легкоатлеткою Старого світу в березні Європейська федерація назвала вінничанку Наталію Добринську, яка минулого місяця перемогла на чемпіонаті світу в приміщенні в багатоборстві, оновивши світовий рекорд.