Докотилися до Австралії?

20.04.2012
Докотилися до Австралії?

Символічне становище Артема Бондарєва в поєдинку з британськими аутсайдерами. (Фото з сайту IIHF.com.)

Позавчорашня поразка українців збірній Британії (3:4, в овертаймі) на «друголіговому» чемпіонаті світу в Словенії поставила «синьо–жовтих» на край прірви. Якщо перед стартом наша команда сподівалася підвищитися у класі, то тепер битиметься за те, аби зберегти місце в дивізіоні ІА й не вилетіти в нижчу компанію. Аби гарантовано залишитися в нинішній лізі, треба вигравати два останні поєдинки — у господарів–словенців та швидкісних японців. А це, за нинішнього стану речей, не таке вже й просте завдання. Особливо з огляду на купу проблем у лавах збірної України. Ще один рятівний сценарій — сподіватися на безочокову поразку британців Угорщині в останньому турі та наш виграш у Японії.

Наразі наставникам на чолі з Анатолієм Хоменком так і не вдається знайти оптимальні сполучення ланок. По суті, як слід проявляє себе одна п’ятірка, та й то — «вистрілюють» окремі виконавці. Форвард Олег Тимченко, закинувши три шайби у ворота австрійців, у зустрічі з угорцями дивним чином не завдав жодного кидка. У цьому помітно недопрацювання штабу Хоменка, який не використав бомбардирський заряд гравця мінської «Юності». А найкращим бомбардиром команди й найкращим снайпером усього турніру станом на вчорашній ранок був наш захисник Олександр Побєдоносцев. Представник ХК «Донбас» закинув чотири шайби й зробив одну гольову передачу.

Наші нападники взагалі розчаровують. Після хет–трику Тимченка в наступних двох зустрічах відзначалися лише захисники — вже згаданий Побєда і Клим (Климентьєв).

Також дивним виглядає вибір молодого Михайла Балабана на роль основного воротаря, тим паче, що він не так часто виручає. Тоді як досвідчений Ігор Карпенко перебував поза грою два матчі поспіль. Та і Євген Напненко свого шансу на арені «Стожице» в Любляні не отримав.

Залишається сподіватися, що українці таки згадають про свою честь і не дозволять собі опуститися до третього дивізіону. Бо будемо там грати з командами на кшталт Румунії, Австралії та Кореї. І це — в період відродження в Україні хокею, появи ПХЛ, фінансових вливань тощо.

 

ТАБЛО

Чемпіонат світу. Дивізіон ІА. Матчі 3–го туру. Австрія — Японія — 3:4 Б, Словенія — Угорщина — 4:1.

Перший матч 4–го туру. В. Британія — Японія — 0:5.

Турнірне становище: Словенія — 9, Австрія — 7, Угорщина — 6, Японія — 5 (4),

В. Британія — 2 (4), Україна — 1.

* * *

Чемпіонат світу. Юніори (U–18). Дивізіон ІВ (Угорщина). Підсумкове становище: Білорусь — 15, Казахстан — 11, Австрія — 8, Україна — 6, Польща — 3, Угорщина — 2.

* * *

ВХЛ. Кубок Братіни. Фінал. «Рубін» — «Торос» — 2:3 ОТ, 2:4 (серія до чотирьох перемог — 0:2).

* * *

НХЛ. Кубок Стенлі. 1/8 фіналу. «Оттава» — «Рейнджерз» — 3:2 ОТ (Федотенко «Р» — 15.41, «–1»). Серія — 2:2.