Украли бутси й перемогу

19.04.2012
Украли бутси й перемогу

Єдиноборство німецького бомбардира Маріо Гомеса та іспанця Серхіо Рамоса. (Фото Рейтер.)

Перед вівторковим матчем у Мюнхені з роздягальні «Реалу» поцупили амуніцію — шість пар бутс і кілька футболок. Причому три пари взуття належали зірковому Кріштіано Роналдо. Також недорахувалися своїх бутс Карім Бензема й Месут Озіл. Звісно, це не завадило гостям вийти на газон мюнхенської «Альянц–арени» й по–своєму помститися німецьким фанам.

Хоча в цілому баварці виглядали краще й заслужили на перемогу — 2:1. У першому таймі французький легіонер «червоних» Франк Рібері, визнаний у підсумку найкращим на полі, вчасно встиг на добивання після кутового. «Вершкові» змушені були розкритися і в одній зі швидких атак після перерви відігралися зусиллями обкрадених Роналдо й Озіла.

Гості відверто грали на утримання нічиєї й не гребували грубими порушеннями правил. Англійський суддя Говард Уебб виписав «Баварії» три жовті картки, а «Реалу» — аж шість, причому Алонсо й Коентрао примудрилися отримати по «гірчичнику» за зрив однієї й тієї ж атаки. Марсело, який вийшов на заміну, через свою брутальність цілком заслуговував вилучення, однак Уебб і в цьому випадку обмежився жовтим кольором.

Свій шанс німецький гранд знайшов на останній хвилині основного часу, коли Маріо Гомес відгукнувся на простріл із флангу Філіппа Лама. Це 12–й гол Гомеса в поточній ЛЧ; більше забивав лише Мессі (14).

«Хоча це наша перша поразка в турнірі, але вона мене не дуже засмутила. Гадаю, ми не заслуговували на такий вирок. Та, попри це, маємо всі шанси пробитися до фіналу», — намагався приховати розчарування наставник гостей Жозе Моуріньйо.

А тренер «Баварії» Юпп Хайнкес — до слова, колишній керманич «галактікос» — заявив: «Реал» — класна команда, вдало діє на контратаках. Але всі бачили натхнення моїх хлопців. Переможний гол Гомеса підтвердив його високий клас».

«Наша дорога до фіналу додому!» — таким банером підтримали свою команду баварські фани, маючи на увазі, що фінал ЛЧ–2012 відбудеться саме в Мюнхені. Почесний трофей перед грою виставили на полі на огляд уболівальників.

Українець Анатолій Тимощук провів матч на лаві запасних.

 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу (перші матчі).
«Баварія» (Німеччина) — «Реал» (Іспанія) — 2:1 (Рібері, 17; Гомес, 90 — Озіл, 53) «Челсі» (Англія) — «Барселона» (Іспанія) — 1:0 (Дрогба, 43+2)