Не затикайте нам рота!

10.04.2012

Якщо депутати ухвалять запропонований до розгляду документ №2450, про опозиційні мітинги можна буде забути, стверджують активісти Громадянського руху «Відсіч», які вчора провели чергову акцію протесту під будинком комітетів Верховної Ради. Спочатку молоді люди влаштували театралізоване дійство, під час якого закували себе в кайдани, символізуючи в такий спосіб втрату права на протест, на дію і на свободу слова. Згодом учасники розмалювали обличчя, щоб вони виглядали змученими, а потім прийшла перевдягнута міліція і, зігнавши всіх до стіни, вимагала мовчати.

«Цікаво, що справжні міліціонери до нас поставилися нормально, лише попросили не виходити на дорогу й не блокувати прохід до будинку», — розповів «УМ» один з організаторів акції Артур. Загалом iз боку правоохоронців ніяких претензій так і не було. Організатори ж сподіваються, що їхній протест дасть плоди, адже скандальний законопроект №2450 може бути проголосований у Верховній Раді вже 12 квітня.

Це вже не перша акція протесту молоді. До цього вони провели театралізований перфоманс на Майдані, розігравши сценку з резервацією, в якій опиниться українська опозиція після прийняття документа. Законопроект передбачає вимогу попереджати про мітинг за чотири дні до його проведення, що унеможливить оперативну реакцію громадськості на сумнівні дії влади. «Чотирьох днів, як свідчить українська дійсність, достатньо, щоб корумпований суд під будь–яким приводом заборонив людям збиратися», — стверджують учасники акції протесту.