18.01.2012

Російське м’ясо загрожує українцям

Про це ідеться у заяві Державної ветеринарної служби нашої держави за підсумками зустрічі голови Івана Бісюка із заступником голови Россільгоспнагляду Євгена Непоклонова. «Система контролю при продажу вроздріб м’яса в Росії загрожує епізоотичному благополуччю України. Такий стан справ створює умови для подальшого розповсюдження захворювання територією Росії, загрожуючи при цьому епізоотичному благополуччю сусідніх держав», — йдеться у повідомленні Держветслужби. Зокрема, зазначив Іван Бісюк, українську сторону «непокоїть відсутність у Росії єдиної системи наскрізного контролю обігу харчової продукції, що включає в себе контроль безпеки при перепродажному зберіганні, контроль умов реалізації торговельними мережами, а також контроль утилізації харчових відходів».

У Луганську вимагають смертної кари

Громадська організація «Луганці» написала відкритого листа Президенту України Віктору Януковичу з приводу трагедії, що сталася ввечері 13 січня на Театральній площі міста. Луганці пропонують посилити покарання, аж до запровадження смертної кари, для людей, які в нетверезому стані спричиняють ДТП iз летальними наслідками. Нагадаємо, йдеться про резонансну НП, коли наркотично залежний 30–річний молодик на великій швидкості в’їхав у гурт людей, котрі на Театральній площі Луганська відзначали старий Новий рік. Як наслідок, загинула 17–річна луганчанка, ще 10 осіб отримали травми.

ГО просить Президента на час проведення слідства усунути від виконання обов’язків мера Луганська та голову ОДА, позаяк не вірять у їхню незаангажованість щодо слідства. «Цю аварію слід розглядати як навмисне вбивство. Нам не потрібні на лаві підсудних «стрілочники», — пишуть громадські активісти Луганська.

Перші особи «Сєгодня» судяться

Учора стало відомо, що наглядова рада холдингу «Сєгодня Мультимедіа» вирішила звільнити головного редактора газети Ігора Гужву та гендиректора Олену Громницьку. Конфлікт між керівниками однієї з найбільш тиражних газет країни, яка належить Рінату Ахметову, триває вже більше місяця. Колектив газети був незгодний iз «політикою, яку провадить Громницька», і став на бік Гужви.

Урешті, як повідомила вчора iнтернет–виданню «МедіаБізнес» Олена Громницька, вона має намір позиватися до Гужви. У свою чергу, екс–редактор оскаржуватиме своє звільнення. «Моя трудова угода є безстроковою. Вважаю своє звільнення незаконним», — цитує Гужву «Телекритика».

Ще один напад на «Приватбанк»

Позавчора стало відомо про ще один напад на міні–відділення «Приватбанку» на Луганщині, в місті Алчевськ. 16 січня до приміщення відділення увірвався невідомий і, погрожуючи співробітникам «предметом, схожим на пістолет», зажадав віддати всі гроші. Касир устигла натиснути «тривожну» кнопку, тож нападник утік. Проте, за повідомленням прес–служби облуправління МВС, надвечір того ж дня міліція затримала двох підозрюваних у нападі.

Епідемія кору

Масове захворювання дітей та підлітків на кір поширюється. Тільки за половину січня Державна санітарно–епідеміологічна служба зафіксувала 983 випадки захворювання. Невеселу першість веде Львівщина, де лише за один день, 16 січня, зареєстровано 26 хворих, та Івано–Франківщина (23 хворих за добу). Десятки дітей хворі на кір на Волині та Тернопіллі, у Закарпатті. В решті регіонів загалом зафіксовано 59 випадків за нинішній рік. Дісталася пошесть і столиці. Так, за даними СЕС, у Києві виявили одного підлітка, хворого на кір.

На Львівщині, де кір набув масштабів епідемії, вживають «драконівських» заходів, зокрема, як повідомляє УНІАН, в окремих школах продовжено канікули, обмежено відвідування хворих у лікарнях, а учнів, які не мають відповідного щеплення, не допускають до занять.

Не тим напилися

У Докучаєвську, що в Донецькій області, внаслідок отруєння неякісною горілкою померли п’ятеро чоловіків, повідомляє прес–служба МНС. Тіла загиблих виявили позавчора вранці у квартирі їхні родичі. Правоохоронці проводять слідство.


    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2_desc.inc on line 181