ЦИТАТИ ТИЖНЯ

13.01.2012

Олександр Єфремов,
голова фракції Партії регіонів
— про можливість оренди української ГТС Росією:

— Я боюся, що ми тут можемо загратися з національними інтересами щодо цієї труби до такої міри, що ми залишимося з трубою, але без національних інтересів. Тому, з моєї точки зору, необхідно вести розумні переговори, а не сидіти як собака на сіні: і сам не гам і другому нічого не дам.

(інтернет–видання «Форум»)

 

Олександр Лісіцков,
голова Державної пенітенціарної служби
— про те, чому камеру Юлії Тимошенко знімають на відео:

— Відео пишеться для того, щоб... Спостерігається — і це за законодавством має місце – спостерігається в період перебування людини в камері. От людина перебуває в камері... Річ у тім, що в нас за минулий рік було понад 200 злочинів у місцях позбавлення волі. Тобто були які? Неприязні стосунки, бійки, самогубства і так далі, і так далі. Тому й пишеться, щоб упередити.

(«1+1»)

 

Ганна Герман,
радник Президента
— про ув’язнення Тимошенко:

— На жаль, в’язниця — не курорт… Мені шкода Юлію Володимирівну, я бажаю їй здоров’я і бажаю, щоб їй надавали всіляку допомогу. Але вона повинна спокійніше до цього всього ставитися і сприймати те, що є. В’язниця вона є в’язниця. В’язниця — це не Баден–Баден.

(«5–й канал»)

 

Олександр Лук’янченко,
мер Донецька
— про активістів, які забруднили білборди із привітаннями від Януковича:

— Я не думаю, що етично зробили ті люди, якщо їх можна назвати [людьми], які забризкали чорнилом або фарбою портрети Президента. Це зневага до своєї держави, своєї Батьківщини і влади.

(інтернет–видання «Остров»)

 

Дмитро Табачник,
міністр освіти, українофоб
— про акцію протесту студентів біля ВР проти урядового законопроекту про вищу освіту:

— Я думаю, що не всі ще відійшли від тяжкого похмілля, мабуть, цим пояснюється метушлива рухливість опонентів... А ті малоталановиті демагоги–політикани, які намагаються на будь–якій події змусити суспільство про себе згадати, — мені здається, що вони приречені на невдачу. Тому що, якщо, незважаючи на всі зусилля, вдалося зібрати аж двадцять людей вранці — це, звичайно, «титанічна перемога».

(«Українські новини»)