Скоромні завиванці

Скоромні завиванці

Не має значення, дотримувалися ви правил релігійного передріздвяного посту стосовно харчування до його закінчення, чи ні. Але зараз обмеження ласувати м’ясними стравами знято і, за церковно–православними правилами, зовсім скоро, 13 січня, на Меланки, друга — Щедра кутя, тому рецепти м’ясних страв доречні практично для всіх.

Рецепт від прабабці

Рецепт від прабабці

Традиційно на Різдво у Львові готують пампухи. У минулі вихідні там відбулося уже п’яте загальноміське свято, найголовнішою на якому була ця смажена в олії здоба. Цього разу виклали найбiльшу у свiтi картину. Уже традиційно обирали і найвправнішу господиню. Нею стала Оксана Солук. «Пампухи я готую за родинним рецептом, — розповідає «УМ» пані Оксана. — За ним пекли мої прабабця, бабця, мама. Загалом, коли беруся випікати пампухи, то в мене менше двохсот штук не виходить. Часу займає багато, певно годин п’ять».

Всі статті рубрики