Цілься в «бігморду»!

11.01.2012
Цілься в «бігморду»!

Розмальований Янукович у Львові. (Фото gazeta.ua.)

Вказівка заступника голови Львівської облдержадміністрації Івана Груника стежити за тим, щоб рекламні банери з привітанням Віктора Януковича, розміщені на території області, перебували в належному стані, спричинила прямо протилежний ефект по всій країні. Одразу пiсля цього невідомі закидали фарбою білборд у Львові. І хоча міліція не забарилася порушити кримінальну справу за фактом хуліганства, через два дні аналогічного нападу зазнав портрет Януковича на в’їзді до села Здовбиця Здолбунівського району Рівненської області. У понеділок «атака на Президента» дійшла і до столиці: білборд із зображенням глави держави на вулиці Вишгородській невідомі закидали фарбою. А вчора такий самий випадок трапився в місті Рожище на Волині. Утім там забруднений білборд замінили на новий упродовж кількох годин.

Правоохоронці заявляють, що кожен із цих випадків ретельно розбирають. «Міліція проводить дослідчі перевірки фактів пошкодження фарбою білбордів із зображенням Президента України Віктора Януковича у низці міст країни, — повідомив перший заступник начальника департаменту охорони громадського порядку МВС Сергій Поготов. — Щодо всіх таких подій матеріали зареєстровано».

Народний депутат від «НУНС» Андрій Парубій переконаний: «напади» на паперового Януковича спровокував нi хто інший, як сам Президент. «Заляпування зображень із Януковичем спровокували керівники облдержадміністрацій, які дають безглузді вказівки охороняти такі білборди, — сказав «УМ» пан Парубій. — Це народний протест, на який не потрібно нікого організовувати — так люди висловлюють не тільки свій протест проти нав’язування їм зображень гаранта, а й проти безглуздих арештів патріотів по всій державі. Але якщо влада думає, що вказівками і арештами зможе прищепити любов до Президента, то дуже помиляється. Янукович і його команда самі провокують населення, і жодні силові методи їм не допоможуть».