Без видовища

07.12.2011
Без видовища

Мірятися силами Кличко з Мормеком тепер будуть аж через три місяці. (Фото з сайту sport.ua.)

Попри недільні запевнення менеджера братів Кличків Бернда Бенте, що Володя зможе вийти на ринг проти темношкірого француза Жана–Марка Мормека, запланований на 10 грудня двобій таки відмінили. Як повідомляла «УМ», минулої суботи чемпіон світу за версіями ІBF, WBO, WBA переніс операцію з видалення каменя в нирках. Попередньо очікувалося, що Кличко–молодший швидко одужає, але не так сталося, як гадалося.

Операція дала ускладнення, в українця піднялася температура, й він змушений був ночувати в університетській клініці в німецькому Дюссельдорфі. Через це Володимир навіть не вийшов в ефір на телевізійному шоу, хоча вже навіть прийшов у студію. А вже позавчора надвечір стало зрозуміло, що повністю одужати за кілька днів наш боксер не зможе, тому бій із Мормеком офіційно скасували.

Утім це не означає, що суперники більше не зустрінуться на ринзі. Організатори вже поспішили оголосити нову дату дуелі — 3 березня 2012 року. А квитки, яких продали близько 35 тисяч, залишаються дійсними. Загалом футбольна арена, де планується бій, вміщує 55 тисяч глядачів.

«Я відчуваю велике спустошення. Адже я сім тижнів готувався до поєдинку з французом і набрав чудову форму. Але невеличкий камінець діаметром у три міліметри мене нокаутував. Я відчув найсильніший біль, який переживав у житті», — заявив 35–річний український суперваговик.

Слова Володимира підтвердив і професор Петер Альберс: «Після двох ускладнень упродовж 24 годин будь–якій людині потрібен час на відновлення. Тим паче спортсмену. Тож проводити чемпіонський бій найближчої суботи для Кличка є щонайменше нерозумним».

Жан–Марк Мормек не став звинувачувати суперника у симуляції, як це інколи роблять не надто ввічливі боксери, а лише виказав жаль із приводу проблем Володі зі здоров’ям. Але француз запевнив, що перенесення бою ніяк не вплине на його бажання й плани завоювати чемпіонські пояси Кличка в наступному році. Що ж, поживемо — побачимо.