Південна Осетія на межі революції

Південна Осетія на межі революції

Генпрокуратура Південної Осетії звинуватила опозиційну кандидатку Аллу Джиоєву, яка перемогла в другому турі президентських виборів, визнаному недійсним Верховним судом, у підготовці «кольо­рової революції». Нагадаємо, Джиоєва набрала більше голосів, ніж прокремлівський кандидат Анатолій Бібілов, проте суд виявив «численні порушення у ході виборів». І призначив повторне голосування на виборах президента невизнаної республіки на 25 березня 2012 року, заборонивши опозиціонерці брати в ньому участь. У відповідь Джиоєва проголосила себе президентом і заявила про формування Держради, до складу якої увійшли десять представників її штабу.

Страйкуй, Британіє!

Страйкуй, Британіє!

У Великій Британії вчора відбувся найбільший за кілька останніх десятиліть страйк працівників бюджетного сектору. Організатори акції стверджують, що вивели на вулиці британських міст близько двох мільйонів людей. Не працювали школи, загальнодержавні й муніципальні установи та медичні заклади (окрім лікарень швидкої допомоги), припинили роботу деякі аеропорти.

За Азарова заплатили канадці

За Азарова заплатили канадці

«Відомий журналіст поїхав до України на платне інтерв’ю. Був висміяний». Під таким заголовком польська «Газета виборча» подала новину про візит колишньої зірки американського телебачення Ларрі Кінга до Києва та його інтерв’ю з Прем’єр–міністром Миколою Азаровим. Як стверджує видання, за так званим інтерв’ю стояли великі гроші. Спонсором поїздки була фірма, у якій Кінг є радником і яка хоче розширити свою діяльність на український ринок. Тож, очевидно, невипадково вирішила «підлеститися» до Прем’єра. Нагадаємо, на прес–конференції після спілкування з Азаровим американець розповів, що Миколі Яновичу «подобається місіс Тимошенко і він їй співчуває», чим викликав сміх у присутніх журналістів.

У разі нападу — стріляти

У разі нападу — стріляти

У Брюсселі завершився восьмий раунд переговорів між Сербією та Республікою Косово. Учорашні переговори мали велике значення, з огляду на амбіції Сербії стати кандидатом на членство в Європейському Союзі. Питання про шанси Белграда отримати такий статус, серед іншого, стоятиме на порядку денному саміту ЄС 9 грудня. Та навіть за таких умов переговори з Приштиною вкотре завершилися безрезультатно. Ситуацію ускладнювало те, що зустріч відбувалася на тлі загострення конфлікту в сербських анклавах на півночі Косова, де за останні кілька днів у результаті сутичок косовських сербів із силами НАТО (КФОР) постраждали 25 австрійських та німецьких військовослужбовців. Двоє з них отримали вогнепальні поранення.

НОВИНИ ПЛЮС

НОВИНИ ПЛЮС

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/clients/umoloda/inc/templates/news2.inc on line 44

Всі статті рубрики