Зеленая Бюндхен, зелена

01.12.2011
Зеленая Бюндхен, зелена

Жизель Бюндхен — не лише одна з найдорожчих моделей світу, а й «найзеленіша» серед зірок. І колір американської валюти тут ні до чого. Титул «Найзеленіша знаменитість–2011» бразилійка здобула як активна учасниця різноманітних екологічних програм. Урочисте вшанування свідомої манекенниці відбулося днями на церемонії International Green Awards у Лондонському музеї.

У більшості номінацій лауреатів щорічної Міжнародної «зеленої» премії, яку вручають за заслуги організацій та окремих осіб у боротьбі за збереження довкілля, визначає кваліфіковане журі: біологи, екологи тощо. І лише в «зірковій» категорії переможця обирають за результатами голосування в інтернеті. Цього року номінацію «Найзеленіша знаменитість» було запроваджено вперше. Окрім Жизель, на цей приз претендували її екс–бойфренд Леонардо Ді Капріо, сер Пол Маккартні, Камерон Діас та інші небайдужі до стану здоров’я нашої планети зірки.

Бюндхен і справді багато сил та коштів приділяє проблемам довкілля. Два роки тому вона навіть стала послом доброї волі ООН із захисту навколишнього середовища. Серед останніх її проектів — боротьба проти будівництва дамби на Амазонці, яка загрожує екосистемі найбільшого у світі річкового басейну.

«Довкілля завжди було моєю пристрастю. Я зростала в маленькому місті, тож жила в оточенні природи. І все своє життя боротимуся за те, щоб мої діти й онуки також мали таку можливість», — наголошує 31–річна манекенниця.