А ІНШІ ЯК?

21.10.2011

На відміну від «шахтарської» групи G, де неможливо заздалегідь назвати двох претендентів на вихід, у трьох інших квартетах, матчі яких відбулися в середу, чітко окреслилася група претендентів на «плей–оф».

Найкомфортнішими виглядають позиції «Барселони» та «Мілана» в групі Н. Зігравши на старті турніру між собою внічию, надалі фаворити перейшли до заочної боротьби за проміжне лідерство, змагаючись за кращі показники результативності в матчах з аутсайдерами — білоруським БАТЕ та чеською «Вікторією».

«Ми повинні були оговтатися після розгромного програшу «Барселоні», і нам це вдалося», — так охарактеризував скромну гостьову поразку «Мілану» (0:2) наставник БАТЕ Віктор Гончаренко. Водночас керманичу каталонців Хосепу Гвардіолі довелося виправдовуватися за «економну» перемогу (ті самі 2:0) над чемпіоном Чехії: «Мені не подобається, коли кажуть, що ми зіграли невдало, якщо не виграли з великим рахунком».

Якщо «гранатово–сині» вочевидь берегли сили напередодні суботнього протистояння із «Севільєю», то лідер групи Е — «Челсі» — на повну котушку розкрутив бельгійський «Генк» — 5:0. Дубль — на рахунку іспанця Фернандо Торреса.

Цікаво, що за часів Карло Анчелотті «Ель Ніньйо» (прізвисько Торреса) назвали найбільш невдалим придбанням Романа Абрамовича. Натомість під керівництвом португальця Андре Віллаш–Боаша 27–річний «Малюк» значно поліпшив показники.

А от чемпіон Німеччини — «Боруссія» із Дортмунда — досі не може акліматизуватися на євроарені. Нагадаємо, що в минулому сезоні підопічні Юргена Клоппа не змогли вийти із групи в Лізі Європи, фінішувавши третіми. З огляду на теперішні здобутки «жовто–чорних» — один пункт із дев’яти можливих — не виключено, що цьогорічний результат в ЛЧ буде ще гіршим. Позавчора «шварценгельбен» програли в Піреї «Олімпіакосу» і міцно вкорінилися на останній сходинці квартету.

«Боруссія Дортмунд» — це як Ангела Меркель. Ми зобов’язані перемогти німців. Греція буде святкувати успіх над Четвертим економічним рейхом», — так преса кризової Греції налаштовувала своїх співвітчизників на позавчорашній поєдинок. Допомогло.

Водночас рідні стіни не допомогли «Марселю» в поєдинку проти «Арсенала». «Прикро, а часом і боляче, програвати матч на останніх секундах», — визнав наставник французів Дідьє Дешам.