«Перерва» у «Планеті щастя»

14.10.2011
«Перерва» у «Планеті щастя»

Влад Яма і серіальні учні елітної школи.

Цього тижня на Першому Національному стартував перший вітчизняний серіал про сучасних школярів, в якому реальність переплетена з фантазіями головного героя Сергія. А у голові цього підлітка є місце Робінзону Крузо, розвіднику часів Другої світової, Отелло і Дездемоні. Кіношною елітною школою стала справжня дніпропетровська «найкрутіша» школа «Планета щастя». А більша половина дітей–акторів — вихованці місцевої Студії кіно, телебачення і театру «Вмєстє». У кожній серії присутня зірка, скажімо, брати Борисенки, Даша Малахова або Максим Неліпа.

Про серіал ми говоримо з Людмилою Степанівською, одним iз продюсерів серіалу, журналістом, яка працювала, зокрема, на дніпропетровських каналах — «27–му» та «11–му».

 

— Людмило, до «Перерви» ви працювали на телебаченні, але зйомками фільмів не займалися. Від початку планували роботу над серіалом чи так склалося у процесі?

— В Україні кіно взагалі знімають мало, а дитячих серіалів не знімає ніхто. Тому в мене досить давно виникла ідея про багатосерійну стрічку. Поділилася планами з братом, який працює у Москві. Ми звернулися до авторів вищої ліги КВК Марка Лимаренка та Руслана Нікуліна, які допомогли написати сценарій кількох серій. Першу почали знімати ще півтора року тому. Наші актори — школярі, а ми знімаємо по всій Україні, тож прив’язуємося до шкільних канікул. Це одна з причин того, чому робота над 12 серіями розтягнулася на такий тривалий проміжок часу. І в дніпропетровській школі «Планета щастя» мали змогу знімати, в основному, у вихідні та канікулярні дні.

До речі, з початком нинішніх осінніх канікул запускаємо зйомки другого сезону — плануємо зняти нових 12 серій.

— Хто фінансує проект? На яких умовах знялися у серіалі зірки: Борис Барський, брати Борисенки, інші?

— Зірки беруть участь у серіалі за дуже символічні гонорари. Усіх знімали, кого де. Влада Яму — у його школі танців у Запоріжжі, Віталія Козловського — у Бердянську. Дмитро Коляденко і Володимир Горянський приїздили на турбазу біля Дніпропетровська.

Влаштовувати переїзди дітей–акторів, розміщення у готелях фінансово допомагали їхні батьки. Спонсорів у проекту, на жаль, немає. Підтримки, скажімо, у міністерств молоді та спорту чи культури поки що не просили. Серіал спільними зусиллями роблять дніпропетровські «Кіномайстерня» та студія звукозапису «Комфорт». Більшість дітей–акторів, задіяних у серіалі, — вихованці Студії кіно, телебачення і театру «Вмєстє». (Її програми показує «27–й» телеканал).

— На яких умовах «Перерву» показує Перший Національний? Чи влаштовує вас час показу і чи задоволені рейтингами?

— Можна сказати, що ми через державний канал подарували серіал дітям України. Взагалі, я позиціоную його сімейним. «Перерва» — це не традиційний ситком, де багато похабщини. Ми не орієнтувалися на російські «Школу» і «Барвиху».

Оскільки ми не запускали рекламної кампанії, рейтинги показу перших серій у післяобідній час вважаю прийнятними. Добре, що серіал показують не о 10–й ранку, як планували спочатку.

— Чому серіал російськомовний?

— Бо у Дніпропетровську більшість дітей говорить російською. І зірки — російськомовні.

— Чи запрошуватимете для зйомок другого сезону російських зірок? Узагалі, за яким принципом відбувається відбір упізнаваних облич?

— Вибір зірок для серіалу — це побажання 12—16–річних школярів, дніпропетровчан, луганчан, харків’ян, дітей із Криму тощо. Для другого сезону серіалу плануємо запрошувати і російських зірок.

  • Сашко Лірник: Казку пропускаю через себе...

    Хто не знає Сашка Лірника? Виявляється, є такі. Та з кожним новим днем незнайків стає все менше: то книга з Лірниковими казками до рук потрапить, то диск хтось перепише й дасть послухати, то на телебаченні Лірникову вечірню казочку тато з мамою увімкнуть. Казкар постійно спілкується з читачами, слухачами й глядачами, їздить з волонтерською місією на Донбас, а також за кордон, до українців діаспори. >>

  • Розкадровані мандри

    Професійна мандрівниця Ольга Котлицька цього тижня у Києві збирає друзів, щоб нагадати: телепроекту про подорожі, автором і ведучою якого вона є, уже 20. Спочатку був «На перший погляд», потім він трансформувався у «Не перший погляд». >>

  • Сміятися з леді-боса

    Навіть якщо комедії не ваш улюблений кіножанр, варто подивитися на неперевершений талант однієї з найсмішніших сучасних коміків — американської акторки Меліси Маккарті у новій стрічці «Леді бос», що цього тижня виходить у прокат в Україні. >>

  • «За мною там Непал, Гімалаї сумують»

    Телеведучий Дмитро Комаров на каналі «1+1» показав Камбоджу, Індію, Кубу, Болівію та інші країни такими, як ніхто не здогадувався. Він «вивертає» світ і показує його з вражаючих сторін. У кабінеті Дмитра в офісі «Плюсів», де ми ведемо розмову, ніби зібрані шматочки екзотичних країн, у деталях. >>

  • У новинах немає змоги «погратися»

    Упродовж останніх років вибагливі телеглядачі, які цінують свій час, усе частіше відмовляються від перегляду ефірів так званих великих каналів, де навіть у новиннєвих блоках орієнтуються на «інформацію розваг» — інфотеймент. >>

  • Провокатори з мікрофонами

    У Донецьк прибула група з 20 представників російських ЗМІ, перед якими поставлено завдання «фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими», а також «консультацій» з організації провокацій, — повідомили в групі «Інформаційний спротив». >>