Обрахували на дві копійки? До суду!

05.10.2011

Пенсіонерка Мері Бак із міста Делмонт, штат Пенсільванія, має своєрідне «хобі» — судитися з мережевим супермаркетом «Волмарт». Днями жіночка виграла вже п’ятий суд у «Волмарта». І на якій підставі! У магазині Мері обрахували аж на два центи. Не полінувавшись укотре встряти в судову тяганину, пані Бак за ті два центи відсудила компенсацію в розмірі ста доларів.

Згідно з матеріалами справи, 20 серпня Мері Бак придбала в супермаркеті упаковку сосисок, на ціннику яких було зазначено, що товар коштує 98 центів. Однак на касі їй пробили покупку вартістю 1 долар. Жінка вказала працівникові «Волмарта» на помилку, той визнав неправоту магазину і повернув Мері два центи. Через кілька днів Бак знову прийшла купувати сосиски і знову отримала чек на 1 долар. Цього разу вона не стала апелювати до касирів, а одразу звернулася до суду. Там пенсіонерка заявила, що супермаркет навмисно вказав на ціннику неправильні дані, щоб надурити неуважних покупців.

Представник «Волмарта» пояснив: помилка сталася нібито через те, що сосиски почали розфасовувати в нову упаковку, а нові зразки справді коштують по долару за пачку. Проте суддя став на бік Мері Бак і визнав супермаркет винним в обмані, засудивши до відшкодування моральної шкоди покупниці.

Юристи «Волмарта» висловили невдоволення у зв’язку з таким рішенням Феміди. Вони кажуть, що Бак ходить у магазин не по харчі, а лише щоб знайти до чого присікатися й подати в суд. Жінка ж заявляє, що просто робить закупи для своєї сім’ї і при цьому уважно ставиться до цифр на цінниках.