Лежав на лавці, впав, не отямився...

05.10.2011
Лежав на лавці, впав, не отямився...

Після загибелі Ігоря Індила небайдужі активісти проводять акції з вимогами покарати винних. (Фото з сайту bilozerska.livejournal.com.)

Деснянський районний суд Києва відмовився відправити на дорозслідування справу про загибель у Шевченкiвському райвідділі столичної міліції 19–річного студента коледжу ім. Макаренка Ігоря Індила. Як повідомив журналістам адвокат родичів загиблого Олександр Заруцький, на першому засіданні в цій справі він просив провести додаткове розслідування — у зв’язку з тим, що матеріали судово–медичного обстеження містять низку розбіжностей. А саме: міліція стверджує, що хлопець був п’яний та тричі падав — iз висоти свого зросту та з 50–сантиметрової лави. Проте комп’ютерне відтворення подій показало, що після таких падінь Ігор не міг отримати пролом черепа, від якого помер у камері через кілька годин.

Другого жовтня на інтернет–сайті «Свідомо» з’явилися відеозаписи з камер спостереження з Шевченківського райвідділу міліції, які можуть бути доказом того, що Ігор загинув від рук правоохоронців. Камери не підтверджують стану сильного алкогольного сп’яніння загиблого, бо iшов він не хитаючись та без сторонньої допомоги. Але вже через годину хлопець не міг самостійно пересуватися. На записі видно, що міліціонер затягнув його до кімнати для адміністративно затриманих. Ігор пролежав на підлозі 20 хвилин нерухомо, потім отямився і «після трьох годин неспокійних рухів», як пише «Українська правда», таки ліг на лавку.

О 1.23 Індило з цієї лавки впав. Саме це падіння, стверджують у міліції, і стало причиною закритої черепно–мозкової травми з переломом кісток склепіння й основи черепа. За висновком експертизи, Ігор помер близько 3–ї години ночі.

Приблизно через дві години стан затриманого зацікавив працівника міліції — помічника оперативного чергового Олексія Жижеріна. Зрозумівши, що Індилу погано, він викликав «швидку».

Як свідчать записи камер спостереження, мертвого Ігоря поливали з пляшки з водою. О 05.14 до камери зайшли лікарі «швидкої», які констатували смерть затриманого.

Судово–медична експертиза (акт №927 за підписом судмедексперта Миколи Труша) дійшла висновку, що Ігор Індило загинув унаслідок травми, завданої тупим предметом за 8—11 годин до смерті. Ушкодження експертиза описує так: «На тілі Індила було виявлено садна на задній поверхні лівого передпліччя, на зовнішній поверхні лівого ліктьового суглоба, на внутрішній поверхні в області лівого ліктьового суглоба, на внутрішній поверхні правого передпліччя. Си­нець між четвертим і п’ятим пальцями правої руки. На внутрішній поверхні правої стопи в основі першого пальця. Синець у поперековій області». Крім того, у шлунку загиблого були кров’яні згустки, що може означати, що його били в живіт. Батьки Ігоря кажуть, що тіло сина було все у крововиливах та гематомах.

Наступне судове засідання через «зайнятість його учасників у інших судових процесах» перенесли аж на 24 жовтня.

Нагадаємо, 17 травня минулого року, саме напередодні дня народження Ігоря Індила дільничний міліціонер Сергій Приходько забрав хлопця у відділок міліції Шевченківського району столиці (у студента, який із другом почав завчасно відзначати своє 20–річчя, стався конфлікт з охоронцем гуртожитку).

А вранці батьків попросили забрати тіло сина з моргу. 28 травня прокуратура Шевченківського району Києва порушила кримінальну справу за фактом перевищення службових повноважень працівниками Шевченківського райуправління міліції, де загинув Ігор Індило. Пізніше справу було передано в міську прокуратуру Києва. На лаві підсудних опинилися черговий Сергій Коваленко та дільничний Сергій Приходько.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>