Графіті на мільйон фунтів

27.09.2011

Малюнки на стінах бувають різними — від трьох літер до справжніх шедеврів, завдяки яким сірі стіни перетворюються на філію мистецької галереї. Проте місцева влада графітистів, навіть дуже талановитих, шанує рідко. А декого просто ненавидить і навіть звертається до поліції з проханням знайти і затримати «маляра». Саме так мерія Лондона поставилася до невідомого майстра графіті, який своїм «талантом» просто довів її до сказу.

І не дивно: на те, щоб замалювати творчість цього художника, з міського бюджету пішло аж мільйон (!) фунтів. Як повідомляє інформаційний портал London 24, хлопака поставив свій підпис Zerx на сотнях житлових будинків, шкіл, історичних пам’яток, вагонів та станцій метро. Найбільше від плодовитого вандала постраждали центральні райони Лондона — Гарроу, Брент і Вестмінстер. А під час студентських заворушень у грудні минулого року графітист розписався навіть на королівському палаці Вайтхолл.

Поліція підозрює в хуліганстві 21–річного хлопця, якого вже затримували на початку року, але відпустили під заставу. У жовтні він має постати перед судом. Правоохоронці підозрюють, що на суд молодик не з’явиться, адже за адресою проживання його вже давно не бачили.