Пенсія для порнозірки

27.09.2011
Пенсія для порнозірки

Італійська порнозірка Чіччоліна (вона ж — угорська емігрантка Ілона Сталлер) свого часу стала символом професії. Але прославитися їй допомогли не якісь особливі заслуги в порноіндустрії, а політика. 1987 року сексапільна білявка вирішила, що може захищати інтереси італійців не лише даруючи насолоду з екрана, а й відстоюючи їхні права в парламенті. На той час вона вже встигла кілька років покрутитися в політикумі й навіть змінити політичну силу — із «зеленої» «Ліста дель Соле» на Радикальну партію. Набравши в римському окрузі Лаціо близько 20 тисяч голосів, Чіччоліна впевнено перемогла всіх конкурентів і стала депутаткою.

За п’ять років перебування в парламенті епатажна діячка внесла 12 законопроектів, серед яких були пропозиції про відкриття «парків і готелів кохання», дозвіл «подружніх візитів» до в’язниць та введення сексуальної освіти у школах. Напередодні війни в Перській затоці Чіччоліна пропонувала іракському лідеру Саддаму Хусейну «зайнятися з нею сексом, щоб зберегти мир», а 2002 року звернулася з такою пропозицією вже до лідера «Аль–Каїди» Осами бен Ладена.

Після завершення каденції Ілона балотувалася знову, але цього разу програла. Хоча політику не покинула й досі активно виступає за знищення ядерної зброї, сексуальну свободу в суспільстві, легалізацію наркотиків тощо.

26 листопада Ілоні Сталлер виповниться 60 років і вона вийде на пенсію. Яка, як і в усіх колишніх депутатів, буде чималою — близько 40 тисяч євро на рік. Ця новина неабияк обурила італійців. Більшості з них через кризу урізають зарплати й пенсії, а, бачте, якась порнозірка, що під час депутатства оголювала груди в прямому ефірі й записувала пісні про пеніси, отримуватиме за це на старість такі величезні гроші! Проте саму порнозірку такі закиди не хвилюють. «Я заробила на пенсію власною працею і пишаюся цим», — заявила Чіччоліна у відповідь на закиди недоброзичливців.