З лимоном у кишені

27.09.2011

Олександр Долгополов став другим, слідом за Андрієм Медведєвим, українським тенісистом, якому вдалося заробити мільйон доларів за сезон. До клубу «мільйонерів» Сашко потрапив минулих вихідних, коли на турнірі в Метці дістався півфіналу. Щоправда, з огляду на податки, сума Сашкового доходу є меншою, ніж «лимон», — близько 600 тисяч. Але у світі великого тенісу суми гонорарів співставляють без відрахувань.

Переїжджати до Монако, де мешкає чимало спортивних мільйонерів, перша ракетка України наразі не планує. І витрачатися на дорогі, «понтові» авто теж не збирається. «Я не любитель таких машин, як «Мазераті», «Бентлі»... Просто не бачу в них родзинки, а вартість немаленька!» — каже Олександр. Бізнес також почекає — спортсмен і надалі зосереджений на тенісному житті.

Після чергового змагального тижня в рейтингу АТР Сашко став 19–м, піднявшись на одну позицію. Сергій Стаховський тепер 63–й (–1), Ілля Марченко — 153–й (0), Сергій Бубка — 161–й (+6).

А серед лідерів — без змін. На чолі рейтингу — серб Новак Джокович, другий — іспанець Рафаель Надаль, третій — швейцарець Роджер Федерер.

 

ТАБЛО

Турнір АТР у Метці (Франція, хард, призові — 398 тис. дол.). 1/8 фіналу. Долгополов (Україна, 3) — Маркос Багдатіс (Кіпр) — 6:7, 7:5, 6:3. Чвертьфінал. Долгополов — Малісс (Бельгія) — 6:3, 1:0, відмова. Півфінал. Тсонга (Франція, 1) — Долгополов — 6:4, 6:4. Фінал. Тсонга — Любічич (Хорватія, 4) — 6:3, 6:7, 6:3.

 

ВЕСІЛЛЯ СТАХА

У суботу в Києві одружився відомий український тенісист Сергій Стаховський. Із нареченою, росіянкою Анфісою, другий номер національного рейтингу познайомився на Уїмблдоні минулого року. Анфіса навчається в Лондоні в бізнес–коледжі. Жити молодята теж планують у столиці Британії.