Ліцензія із бронзовим відливом

27.09.2011
Ліцензія із бронзовим відливом

Лідерка українських «художниць» — 20–річна киянка Аліна Максименко. (Фото з сайту Daylife.com.)

Минулорічний чемпіонат світу, який приймала Москва, став першим, починаючи з 1992 року, де українські «художниці» залишилися без нагород. Нагадаємо, що в столиці Росії наша збірна виступала з новим лідером — Аліною Максименко, і найкращим результатом наступниці Безсонової стало п’яте місце в багатоборстві.

П’яту суму балів за сумою виступів із чотирма предметами 20–річна киянка набрала і цього року — на планетарному форумі, що завершився в Монпельє. Такий показник дозволив вихованці Альбіни та Ірини Дерюгіних отримати ліцензію на Олімпійські ігри в Лондоні–2012.

Не змогла Аліна зійти на п’єдестал і в окремих видах. У вправах з обручем та м’ячем вона була знову п’ятою, з булавами наша співвітчизниця напрацювала на шостий результат. Найближче до нагороди Максименко була у виступі зі стрічкою, проте її перформанс судді оцінили четвертою сумою балів.

Знову залишившись без індивідуальних нагород ЧС, українки дещо реабілітувалися в командних змаганнях. Наш квартет у складі Максименко, Анни Різатдінової, Вікторії Мазур та Вікторії Шинкаренко здобув «бронзу», розташувавшись на п’єдесталі слідом за росіянками та білорусками.

Медальний залік за явною перевагою виграли представниці Росії. Їхня лідерка Євгенія Канаєва на французькій першості здобула аж шість золотих відзнак. Тріумфувати в усіх без винятку дисциплінах вихованкам Ірини Вінер завадили італійки, які виграли багатоборство у групових вправах (українки тут фінішували сьомими).